DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 28.09.2016 08:53:30 

SK NH Veselí nad Moravou

Komentáře k utkáním 2013/2014

 

Autonot Jihlava – SK NH Veselí nad Moravou

16:23 (7:14)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Vaďura Pavel, Václavík Tomáš /1/, Matuška Jakub, Šimek Vojtěch

Útočníci: Fojtík Pavel /8/, Malovaný Petr /3/, Fišer Jan /5/, Menšík Robin /3/, Provazník Kamil /3/

Trenér: Nejezchleba Jiří   Vedoucí družstva: Maxera Milan

Do posledního utkání této sezony nastoupili Veselané velmi dobře, když v 10. minutě střílel Fojtík z přečíslení branku na 4:0. Jihlava vstřelila první branku v 11. minutě, ale Veselané dokázali i nadále navyšovat skóre utkání. Dařilo se brankáři, obraně i útočníkům. Ve 14. minutě vstřelil obránce Václavík branku do prázdné branky soupeře. V druhé části prvního poločasu se hra vyrovnala a ve 23. minutě snižovala Jihlava brankou z trestného hodu na 10:5 pro Veselí. Poločas vyhrálo Veselí 14:7.

Do druhého poločasu vstoupila lépe Jihlava, které se začalo dařit v útoku, naopak Veselanům se v útoku přestalo dařit. Skóre druhého poločasu otevřela Jihlava brankou na 8:14, na kterou vzápětí odpověděl Fišer brankou na 8:15. Poté ale Jihlava vstřelila pár branek a ve 43. minutě snižovala brankou na 16:13. Poté se ale konečně začalo útoku hostů dařit, obrana Veselí vybojovala pár míčů, výsledkem čehož bylo vedení Veselanů v 54. minutě 21:16. Do konce utkání ještě vstřelil Fišer dvě branky a Veselí tak v Jihlavě zvítězilo 23:16.

Do nejvyšší soutěže sice Veselí nepostoupilo, ale i tak se jedná o nejúspěšnější sezónu za posledních deset let. Utkání dobře řídil rozhodčí Zimmermann.

 

Jiskra Humpolec – SK NH Veselí nad Moravou

15:19 (9:11)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Vaďura Pavel, Matuška Jakub

Útočníci: Fojtík Pavel /8/, Malovaný Petr /3/, Fišer Jan /6/, Menšík Robin /2/, Provazník Kamil

Trenér: Nejezchleba Jiří      Vedoucí družstva: Maxera Milan

 

Do Humpolce odjížděli Veselané v neúplné sestavě, jelikož se k odjezdu na utkání nedostavil obránce Bauer. Z toho důvodu odjížděli k utkání pouze tři obránci, které nebylo v průběhu utkání možné střídat.

Úvod utkání se Veselanům nevydařil. Vzhledem k netypické hře humpoleckého útoku se nedařilo obraně ani brankáři a útočníkům se nedařilo střílet branky. V 7. minutě vedl Humpolec již 3:0. První branku Veselanů vstřelil v 8. minutě Fišer z šestimetrového hodu a snížil tak na 3:1. Poté se začalo dařit našemu útoku, a tak Fojtík ve 14. minutě vyrovnával na 4:4. V následujících minutách střílel Fišer dva trestné hody krátce po sobě, a jelikož oba proměnil, dostal Veselí do vedení 6:4. Do konce poločasu následovala vyrovnaná hra obou družstev a poločas vyhrálo Veselí 11:9.

Skóre druhého poločasu otevřel Fojtík brankou na 12:9. I nadále pokračovala vyrovnaná hra. Postupem času Veselí zlepšilo obranu, začalo se dařit brankáři a útočníci stříleli branky, a tak Veselí ve 45. minutě vedlo již 17:12. Krátce poté ale dostal obránce Matuška úder do hlavy a musel ho na obraně vystřídat zkušený útočník Menšík. V průběhu jeho působení na obraně měl několik dobrých obranných zákroků, které se významně podílely na navýšení skóre na 19:14, když devatenáctou branku Veselanů vstřelil Fišer z pokutového hodu. Veselí nakonec zaslouženě zvítězilo 19:15 a udrželo naději na postup do nejvyšší soutěže.

Celé družstvo zaslouží pochvalu za bojovný výkon, když se muselo vyrovnat s nemožností střídat obránce a přesto dokázalo otočit nepříznivě se vyvíjející úvod utkání ve svůj prospěch. Z jednotlivců zaslouží pochvalu Pavel Fojtík – autor osmi branek. Utkání dobře řídil rozhodčí Paško z Vítkovic.

SK NH Veselí nad Moravou – TJ Chropyně

27:9 (15:0)

 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Provazník Zdeněk

Obránci: Vaďura Pavel, Bauer Petr, Matuška Jakub, Václavík Tomáš, Mička Kryštof

Útočníci: Provazník Kamil /7/, Fišer Jan /6/, Menšík Robin /3/, Fojtík Pavel /6/, Malovaný Petr /5/

Trenér: Nejezchleba Jiří  Asistent trenéra: Říha Jaromír 

Vedoucí družstva: Knebel Karel

V neděli jsme za horkého letního počasí přivítali na svém hřišti poslední tým druholigové tabulky – TJ Chropyni. Do prvního poločasu nastoupili domácí v plné sestavě. Veselané se od začátku ujali vedení a nenechali diváky na pochybách, že dva body zůstanou na domácím hřišti. Dobře hráli všichni hráči na hřišti, a tak v polovině prvního poločasu vedli Veselané již 9:0. Podobný ráz hry pokračoval i po zbytek prvního poločasu, a protože brankář Pejša nepustil v prvním poločase ani branku, zvítězili domácí v prvním poločase 15:0.

Do druhého poločasu provedli Veselané několik změn. Do branky se postavil zkušený Provazník, na obranu nastoupil dorostenec Mička a do útoku taktéž dorostenec Provazník. Tyto změny umožnili Chropyni vstřelit pár branek, a tak v 38. minutě vedli Veselané 23:6. Zbytek utkání proběhl v klidném tempu, a tak jsme zvítězili 27:9. Utkání řídil rozhodčí Šotner Josef.

 

Podhorní Újezd  -  Veselí  nad Moravou  12:22 (7:12)

Brankař: Pejša Tomáš

Obrana: Václavík Tomáš, Vaďura Pavel, Bauer Petr, Šimek Vojtěch

Útok: Fojtík Pavel 9, Fišer Jan 9, Malovaný Petr  2, Menšík Robin 1,

           Provazník Kamil 1

Trenér: Nejezchleba Jiří   Vedoucí družstva: Knebel Karel

V 19.kole 2.ligy národní házené jsme zajížděli na horkou půdu Podhorního Újezdu, kde se nám tradičně nedaří. Cíl byl jasný, prolomit kletbu a přivést dva body.

První branku utkání vstřelil již v 1 min. kanonýr domácích Patrik Bajer, ale z protiútoku ihned Fišer srovnal. Poté stejný střelec domácích svými dvěma góly zařídil vedení domácích 3:1, ale v 8 min. Fojtík snížil na 2:3 a z dalšího útoku stejný hráč vyrovnal. Obrana dobře načetla hru domácího útoku a za vydatné podpory brankaře Pejši, začala domácím dělat velké problémy. V 10 min. jsme již šli do vedení a v následující minutě Pejša zlikvidoval pokutový hod domácích. Z dalšího útoku Fojtík zvýšil již na 3:5. Obrana s brankařem pokračovali v dobrém výkonu a útok s přehledem v 23 min. zajistil vedení již 5:9. Svou další brankou Fojtík v 29 min. zvyšoval na 6:12, ale v poslední vteřině prvního poločasu domácí snížili z trestného hodu na 7:12.

Po přestávce nejprve domácí v 32 min. snížili na 8:12, ale to byla na dlouhou dobu jejich poslední branka. V 35 min. nejprve Malovaný zvýšil na 8:13, v 40 min. Fišer již na 8:15 a v 48 min. opět Fišer 8:17.  Teprve v 50 min. se opět prosadili domácí, kteří snížili na 9:17, pak ale přišli opět velké chvíle našeho brankaře Pejši, který zneškodnil dva pokutové hody za sebou. Následně se již utkání zvolna dohrávalo za naší kontroly hry, kdy se postupně prosadili i naši další útočníci Menšík i Provazník a v utkání jsme s přehledem zvítězili 12:22.

 

Pochvalu zaslouží celé mužstvo za soustředěný výkon.  Skvěle, jako je již posledních zápasech zvykem, zachytal Pejša a zahrála obrana. Také útok potvrdil zpětný návrat formy.

 

SK NH Veselí nad Moravou – TJ Dobruška

21:15 (11:6)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Vaďura Pavel, Václavík Tomáš, Matuška Jakub, Mička Kryštof

Útočníci: Fojtík Pavel /6/, Fišer Jan /6/, Malovaný Petr /6/, Menšík Robin /2/, Provazník Kamil /1/

Trenér: Nejezchleba Jiří  Asistent trenéra: Říha Jaromír

Vedoucí družstva: Knebel Karel

 

Za krásného počasí jsme utkání zahájili brankou Fišera z trestného hodu a po dobrém výkonu všech hráčů jsme v 8. minutě vedli již 3:0. V 9. minutě se poprvé trefili hosté a snížili tak na 3:1. Hra se velmi vyrovnala a ve 13. minutě po velmi hezké akci Malovaný zvyšoval na 6:4. Následovala pasáž neproměněných šancí, kdy ve 20. minutě obrana po velmi dobré hře získala dva důležité míče a Fišer zvyšoval na 8:5. Ve 27. minutě svou další brankou zvýšil již na 10:5. Obrana opět vybojovala míč a Fojtík zvyšoval na 11:5. V posledních vteřinách prvního poločasu soupeř upravil skóre na poločasových 11:6.

Druhý poločas otevřel v 32. minutě brankou z trestného hodu Menšík na 12:6, kdy po vyrovnané hře v 37. minutě zvyšoval Fišer na 15:9. Poté následovala opět hra se spoustou nepřesností na obou stranách, kdy ve 48. minutě Dobruška snížila na 16:12. Poté sice Provazník z trestného hodu zvýšil na 17:13, ale po sérii neproměněných trestných hodů snížili hosté v 52. minutě na 17:14. Následoval time domácího družstva, po němž Fojtík po individuální akci zvýšil na 18:14 a následně Malovaný dvěma brankami stanovil skóre na 20:15. Poslední branku utkání vstřelil Fojtík a znamenala vítězství domácích v poměru 21:16. Utkání dobře řídil rozhodčí Šimek Martin z Vracova.

Sokol Albrechtičky – SK NH Veselí nad Moravou

10:12 (3:4)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Bauer Petr, Matuška Jakub, Vaďura Pavel

Útočníci: Fojtík Pavel /3/, Fišer Jan /6/, Malovaný Petr /1/, Menšík Robin /2/, Provazník Kamil, Šimek Vojtěch

Trenér: Nejezchleba Jiří  Vedoucí družstva: Maxera Milan

Po domácí výhře nad Vítkovicemi zajížděli Veselané k dalšímu severomoravskému soupeři, tentokrát do Albrechtiček. Do utkání nastoupilo lépe Veselí, které se hned v první minutě brankou Fišera ujalo vedení 1:0. Další branka utkání, které celé bylo skoupé na góly, padla až v 7. minutě, kdy Albrechtičky z trestného hodu vyrovnaly na 1:1. Díky střeleckému trápení našeho útoku se Albrechtičky v 17. minutě dostaly do dvoubrankového vedení 3:1, které ale v 19. minutě dokázal Fišer z šestimetrového hodu snížit na 3:2. Díky výborné hře obrany a brankáře Pejši se Veselí dokázalo ve 22. minutě dostat do vedení 4:3, které nakonec vydrželo až do konce prvního poločasu.

Do druhého poločasu vstoupily lépe Albrechtičky, které se v 36. minutě dostaly znovu do dvoubrankového vedení 6:4, ale v téže minutě Malovaný z trestného hodu snížil na 6:5. Až do 52. minuty utkání dokázaly Albrechtičky udržovat dvoubrankové vedení. V 52. minutě Fišer snížil na 9:8 a o tři minuty později Menšík vyrovnal na 9:9. O chvíli později Fišer z šestimetrového hodu dostal Veselí do vedení 10:9, ale Albrechtičky vzápětí odpověděly brankou a vyrovnaly na 10:10. V posledních dvou minutách utkání dali Veselané dva góly, a protože brankář Pejša na konci utkání chytil trestný hod a vzápětí i šestimetrový hod, zvítězili Veselané v tomto těžkém utkání 12:10 a udrželi se tak ve hře o postup do nejvyšší soutěže. Utkání řídil rozhodčí Váca z Jihlavy.

 

SK NH Veselí nad Moravou – SSK Vítkovice

18:14 (9:7)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Bauer Petr, Vaďura Pavel, Matuška Jakub

Útočníci: Menšík Robin /2/, Fojtík Pavel /11/, Fišer Jan /3/, Malovaný Petr /1/, Pechal Jiří /1/

Trenér: Nejezchleba Jiří  Asistent trenéra: Říha Jaromír

Vedoucí družstva: Knebel Karel

Za deštivého počasí utkání lépe začal celek Vítkovic, který ve třetí minutě vedl již 2:0. Následně Fojtík z trestného hodu snížil na 2:1, ale poté následovala řada nepřesností na obou stranách a ve 13. minutě snižoval Fišer na 4:3. Vítkovice opět odskočily do dvoubrankového vedení, ale ve 20. minutě snižoval Fojtík na 6:5. Poté následovala dobrá hra naší obrany a hlavně výtečný výkon brankáře Pejši, který podpořil v následujících minutách i naše útoky, výsledkem čehož byl stav ve 25. minutě srovnán na 7:7 a bezchybnou hrou vzadu a dobrou hrou útoku podporovaného zkušeným Pechalem jsme poločas obrátili na 9:7 v náš prospěch.

Ve druhém poločase jsme během osmi minut zvýšili náskok již na 12:7, kdy poté sice Vítkovice snížili na 12:8, ale Fojtík z protiútoku zvyšoval na 13:8. Vítkovice poté vyrovnaly hru, kdy ve 47. minutě snižovaly na 14:11, ale v 50. minutě jsme dvěma brankami zvyšovali již na 16:12. V 53. minutě vstřelil svou 10. branku nejlepší útočník utkání Fojtík a tentýž hráč svou jedenáctou brankou stanovil konečný výsledek na 18:14 pro Veselí.

Utkání řídil s přehledem rozhodčí Buřval.

 

Panika na palubě veselského křižníku nehrozí

TEXT: VLADIMÍR SALČÁK

Čtvrtý pokus o postup do první ligy ve své téměř osmdesátileté historii prožívají v této sezóně národní házenkáři SK HN Veselí nad Moravou. Nejvyšší soutěž původního českého sportu, který v příštím roce oslaví své 110. narozeniny, si Veselané zahráli už v roce 1947 (až do roku 1957 se všechny sportovní ligy hrály systémem jaro-podzim), a také v sezónách 1985/86, 1986/87, 1987/88, 1988/89 a 2000/2001. Pět hájil v první lize veselské barvy v prostoru vysoké branky gólman Jiří Nejezchleba. Ten nyní v roli předsedy klubu i hlavního trenéra vede své nástupce v bojích o postup mezi elitu národní (do roku 1971 české) házené.

První část své mise za sportovním snem zvládl ambiciózní tým veselských házenkářů velmi dobře. Z premiéry druholigové sezóny, na jejímž konci svítí maják první ligy, si z deštivého zápasu v Oseku nad Bečvou přivezl dva body za vítězství 19:15, doma zvítězil v okresním derby nad Sokolem Vracov 17:13 a také nad svým největším sokem Drakenem Brno 17:13. Na veselské sokolovně si poradil i s dalším tradičním rivalem Moravskou Slávií Brno 17:14. Veselané ztratili první bod ve Vítkovicích za remízu 23:23, ale pak doma přehráli Sokol Albrechtičky 20:10. Veselský házenkářský křižník mířící do prvoligových vod s dvaapadesátiletým trenérem Nejezchlebou na kapitánském můstku dostal další zásahy do pravoboku i levoboku v Dobrušce, kde přišel o dva body za přinejmenším nešťastnou prohru 15:16. V domácích vodách pak potopil Podhorní Újezd 24:20 a rozstřílel v Chropyni domácí TJ 33:14. Podzimní část Veselané zakončili dvěma domácími výhrami o deset branek. Před vlastním publikem si poradili s Humpolcem, který porazili 19:9. Tečku za první polovinou sezony udělali proti Jihlavě. Tu zdolali po velmi dobrém výkonu 24:14 a na zimu zakotvili na čele tabulky II. ligy s jednobodovým náskokem před druhým Drakenem Brno. „Trochu jsme s tím počítali, protože jsme hráli sedm zápasů doma a pouze čtyři venku. Každopádně si cením toho, že jsme podzimní část vyhráli,“ uvedl kouč SK NH Veselí nad Moravou Jiří Nejezchleba. Toho stále mrzí porážka v Dobrušce. „Byl to náš úlet. Bohužel je to sport a i takové prohry k házené patří," nešíří paniku Nejezchleba. Před posledním podzimním duelem jej zaskočili nejen jeho svěřenci, ale i bývalí spoluhráči, kteří předali zkušenému trenérovi malý dárek. „Byl jsem příjemně překvapený. Jsem rád, že si kluci na mě vzpomněli. Po zápase jsme to trochu oslavili," usmívá se brankářská hvězda osmdesátých let.

Tehdy Jiří Nejezchleba svými výkony mezi třemi tyčemi pomohl k celostátnímu věhlasu veselské házenkářské školy a byl v žákovských a dorosteneckých kategoriích třikrát brankářem mistrů republiky, se svými spoluhráči vybojoval i dvě bronzové medaile. V roce 1981 narukoval do armádní Dukly Most, kde se scházeli nejlepší mladí házenkáři země. Po návratu do Veselí pak reprezentoval dvakrát v brance výběru Moravy v letech 1987 a 1988. Start v mezizemském utkání Čechy – Morava je vrcholným okamžikem kariéry každého národního házenkáře. V nejvyšší soutěži chytal i po čtyřicítce. Brankář Jiří Nejezchleba je dlouholetým předsedou SK NH Veselí nad Moravou i trenérem. Trénoval i interligovou zálohu veselských házenkářek v dobách největší slávy klubu, jeho dcera Vanda, která chytá česko-slovenskou Women's Handball International League, patří k nejlepším brankářkám a také největším brankářským talentům České republiky.

V zimní části sezóny se Veselané pokoušeli probojovat mezi nejlepší čtyři celky republiky v Českém poháru, po úspěšném tažení základními koly halové soutěže ale uvízli na mělčině v semifinalovém turnaji. Český pohár ale výborně posloužil jako zimní příprava na jarní zteč prvoligového přístavu. Veselané zůstali i po vyřazení pozitivní. „I přes všechny nedostatky musíme hráče pochválit za nasazení, bojovnost a přístup ke všem pohárovým zápasům.Turnaje ukázaly, že v plné sestavě dokážeme držet krok s mužstvy z dolní poloviny prvoligové tabulky. Jakékoliv oslabení sestavy je pro nás velmi bolestivé a pak nemůžeme prvoligovým mužstvům konkurovat," prohlásil Nejezchlebův asistent Karel Knebel.

Veselí se před jarním pokračováním soutěže role favorita nezříkalo. „Budeme to mít ještě těžké, protože rozlosování máme dost mizerné. Na jaře doma hrajeme pouze čtyřikrát. O postup se ale popereme. Vyšší soutěže samozřejmě stojí více peněz, ale myslím si, že by to až takový problém neměl být. Náklady bychom nějak pokryli," uvedl trenér Nejezchleba. Druhá liga vyjde Veselany kolem na sto dvaceti tisíc. V případě postupu by museli svůj rozpočet navýšit na téměř dvojnásobek. „Nejhorší je doprava, protože spousta zápasů by byla na Plzeňsku. Na druhé straně teď jezdíme do východních Čech, takže rozdíl by tak velký nebyl," dodal trenér, který má se svým asistentem Jaromírem Říhou, vedoucími družstva Karlem Kneblem a Milanem Maxerou k dispozici brankáře Tomáše Pejšu a Petra Smetku, obránce Tomáše Václavíka, Petra Bauera, Pavla Vaďuru a Jakuba Matušku a útočníky Vojtěcha Šimka, Jana Fišera, Pavla Fojtíka, Petra Malovaného, Jakuba Školuda, Robina Menšíka a Kamila Provazníka.

Po vítězstvích doma nad Sokolem Osek nad Bečvou 21:14 a ve Vracově 27:16 vzal veselským házenkářům vítr z plachet jejich největší soupeř Draken, který je v Brně oloupil (11:9) o dva body a také vedení ve druhé lize. Veselané pak útok na Brno zopakovali a z hřiště Moravské Slávie přivezli plný bodový zisk za vítězství 21:16. „Zatím jsme vyhráli, co jsme měli. Porážka v Brně je sice nepříjemná, ale my jsme doma Draken porazili o čtyři branky. V případě rovnosti bodů na konci soutěže bychom na tom byli lépe. Zatím se nic neděje, panika na palubě nehrozí. Každý může ještě několikrát narazit, šance tu pořád je,“ řekl veselský lodivod Nejezchleba. „Chtěl bych naše příznivce pozvat na naše domácí zápasy. V neděli 25. května v 10.15 hodin hrajeme na sokolovně s Dobruškou a 8. června ve stejném čase s Chropyní,“ doplnil jej a pozval na špičkovou národní házenou organizační vedoucí klubu Milan Maxera.

V devátém měsíci tohoto roku přivede Český svaz házené a Národní házenkářský archiv na házenkářský svět dosud nevídanou výstavu ve Vlastivědném muzeu v Olomouci s pracovním názvem Od přenášené k handballu, která zmapuje 110 let házenkářských her na našem území. Své místo v Handkeho sále budou mít i kluby, které si během století zamilovaly házenou ve všech podobách v kraji pod svatým Antonínkem – házenkářky a házenkáři z Veselí nad Moravou, Uherského Ostrohu, Velké nad Veličkou, Louky a Kunovic. K vidění budou stovky fotografií, odznaků a vlaječek, míče, plakáty, kroniky, poháry, dresy i obuv. Výstava bude putovní a zavítá i do Veselí nad Moravou.

 

KNH MS Brno – SK NH Veselí nad Moravou

16:21 (6:9)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Bauer Petr, Vaďura Pavel, Matuška Jakub

Útočníci: Fojtík Pavel /13/, Malovaný Petr /3/, Menšík Robin /3/, Fišer Jan /1/, Šimek Vojtěch /1/

Trenér: Nejezchleba Jiří   Vedoucí družstva: Maxera Milan

Veselané po týdnu opět zajížděli do moravské metropole Brna, tentokrát na hřiště Moravské Slavie Brno. Skóre otevřeli domácí ve druhé minutě utkání a ujali se tak vedení 1:0. Veselané dokázali odpovědět v 5. minutě, kdy Fojtík po rychlém útoku vyrovnal na 1:1.

V následujících minutách se střídali branky na obou stranách. Pět minut před koncem poločasu náš nejlepší střelec utkání Fojtík poslal Veselí poprvé v utkání do vedení 7:6. Do konce poločasu vstřelili branky ještě Fojtík a Menšík a poločas tak skončil vedením Veselí 9:6.

Hned na začátku druhého poločasu soupeř snížil na 9:7, ale Veselané nedovolili soupeři, aby se přiblížil na dostřel, a tak ve 43. minutě Menšík zvýšil již na 14:10 pro Veselí.

Deset minut před koncem utkání chytil brankář Pejša šestimetrový hod, načež vzápětí Fojtík zvýšil na 17:13. O chvíli později přišel na hřiště poprvé v utkání Vojta Šimek a svou brankou upravoval skóre na 18:14. Veselané dokázali do konce utkání ještě vstřelit pár branek a utkání skončilo zaslouženým vítězstvím Veselí 21:16.

Pochvalu zaslouží náš kapitán Fojtík, který zatížil konto soupeře třinácti přesnými zásahy. Celé družstvo zaslouží pochvalu za projevenou bojovnost.

Utkání řídil rozhodčí Přikryl z Rokytnice u Přerova.

 

Draken Brno – SK NH Veselí nad Moravou

11:9 (5:4)

 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Provazník Zdeněk

Obránci: Václavík Tomáš, Bauer Petr, Vaďura Pavel

Útočníci: Malovaný Petr /3/, Fišer Jan /2/, Fojtík Pavel /2/, Provazník Kamil /2/, Menšík Robin

Trenér: Nejezchleba Jiří  Asistent trenéra: Knebel Karel

Vedoucí družstva: Maxera Milan

 

V neděli zajížděli muži k důležitému utkání na hřiště druhého týmu druholigové tabulky – Drakenu Brno. Úvod utkání byl velmi opatrný a první branku utkání vstřelil až ve 12. minutě Malovaný, čímž se Veselí ujalo vedení 1:0. Vzápětí ale vyrovnal Draken brankou na 1:1 a o minutu později se ujal vedení další brankou.

Veselanům se nedařilo v útoku, takže další branku Veselanů vstřelil Fišer až v 19. minutě a vyrovnal tak na 2:2. Poté následovala až do konce poločasu vyrovnaná hra obou družstev a poločas skončil vedením Drakenu 5:4.

V úvodu druhého poločasu vyrovnal skóre utkání Provazník brankou z trestného hodu – 5:5. Našemu útoku se nadále nedařilo střílet branky. Za stavu 6:6 chytil brankář Pejša trestný hod soupeře a následně Fojtík poslal Veselany do vedení 7:6. Poté ale Fišer neproměnil šestimetrový hod a hosté vyrovnali na 7:7. Protože střelba Veselanů i nadále vázla, dostal se Draken v 54. minutě do vedení 10:7, které Veselané sice brankami Malovaného a Fišera v posledních pěti minutách utkání snížili na 10:9, ale Draken v poslední minutě utkání vstřelil poslední branku utkání a zvítězil tak v tomto důležitém utkání 11:9.

V našem týmu zaslouží pochvalu celá obrana včetně brankáře Pejši. Utkání rozhodla střelecká nemohoucnost našeho útoku, který byl svázán pocitem zodpovědnosti z výsledku důležitého utkání.

Utkání řídil rozhodčí Liška z Plzně.

 

Derby patřilo hostům z Veselí, kteří se vrátili do čela druhé ligy

Vracov – Atraktivní slovácké derby jednoznačně patřilo národním házenkářům z Veselí nad Moravou. Jeden z favoritů na postup do nejvyšší soutěže potvrdil na hřišti Vracova roli favorita a po velmi dobrém výkonu zvítězil 27:16.

Bitva dvou okresních rivalů se obešla bez překvapení. I když domácí, které táhl především bývalý prvoligový kanonýr Jiří Tománek, drželi v prvním poločase s favoritem krok, po přestávce Veselí ukázali svoji sílu a soupeře jednoznačně přehráli.

„Hráli jsme s týmem, který má postupové ambice. I když má Veselí úzký kádr, v derby ukázalo svoje kvality. Stál proti nám ligový mančaft. Utkání rozhodla střelba a zkušenost soupeře. Tam, kde hosté dali v jasných šancích góly, tam jsme my zahazovali,“ uvedl kouč Sokola Vracov Milan Zelinka.

Skóre svátečního duelu otevřel hned  v první minutě hostující útočník Fišer. Pak se prosadil i bývalý hráč Veselí Plášek. Zkušený útočník rychle srovnal na 1:1.

Úvod utkání byl nečekaně vyrovnaný, v 7. minutě svítil na ukazateli stav 3:3. Aspirant na postup do nejvyšší soutěže ale postupem času  přidal a zásluhou Menšíka a Fojtíka hosté vedli již o tři branky.

Pak se na hřiště vkradl i emoce. Derby nabralo grády po zbytečném faulu domácího kanonýra Jiřího Tománka na Fišera. Hostující střelec skončil mimo hřiště, hlavní rozhodčí ovšem vytáhl pouze žlutou kartu. Křik veselských příznivců byl naprosto zbytečný.

„Jsou Velikonoce, musela být i nějaká pomlázka. Utkání bylo vyhecované, ale rozhodně nevybočilo z normy,“ řekl Zelinka.

Hosté první poločas v klidu dohráli a do druhé části vstupovali s třígólovým náskokem. Vracov se snažil utkání zdramatizovat, ale na okresního rival neměl. Domácím nepomohla ani změna gólmana. Náhradník Gasnárek vydržel v brance pět minut, pak znovu přepustil své místo Červenákovi.

„První poločas byl i naší vinou zbytečně nervózní. Více jsme mluvili než hráli. O poločase jsme si to vysvětlili a když jsme začali hrát, bylo rozdíl mezi týmy vidět. Vracovu pomohl navrátilec Tománek, který je trochu jinde než většina hráčů. Jeden borec ale takový zápas nerozhodne, což se potvrdilo ve druhé půli. V ní jsme byli jasně lepší,“ pronesl hostující trenér Jiří Nejezchleba. 

Měl pravdu. Zatímco hostující útočníci v klidu proměňovali své vyložené příležitosti, zkušení vracovští kanonýři se v koncovce trápili. Třeba Radek Plášek dvakrát orazítkoval tyč a třikrát mířil v jasné šanci vedle. Stejně na tom byli i ostatní borci v zelených dresech.

Výjimkou pouze byl bývalý prvoligový útočník, který se na konci podzimu vrátil z Ostravy zpět do mateřského oddílu.

Druhá půle se změnila v exhibici. Veselané vedli ve 41. minutě 17:10. Domácí kouč si vzal oddechový čas. Ani krátká domluva ovšem Vracovu nepomohla. Favorit na hřišti až do konce střetnutí dominoval. Po brance Fišera z šestimetrového hodu vedli hosté už o devět branek.

V závěru dostal prostor i dorostenec Provazník, který se na výhře Veselí podílel třemi brankami.

Hrdinou nedělního duelu byl ale hostující gólman Pejša. Ten předvedl několik bravurních zákroků a zneškodnil soupeři dva šestimetrové hody. „Tomáš podal výborný výkon. Obrana mu ale hodně pomáhala. Kdyby hrál náš útok na naši obranu, neměl by to tak jednoduché. Na druhé straně se našim střelcům dařilo. Proměnili pravdu všechno. Defenziva Vracova byla slabší,“ prohlásil Nejezchleba.

Veselí se díky pohodové výhře vrátilo zpět do čela druhé ligy. Před druhým Drakenem Brno má jednobodový náskok. Právě duel dvou nejlepších týmů bude ozdobou příštího kola, kdy se jihomoravští rivalové utkají v přímém souboji o postup do nejvyšší soutěže.    

„Je to klíčový zápas. Jedeme tam samozřejmě vyhrát. Ale i kdybychom v Brně prohráli, nic není ztraceno, protože do konce sezony zbývá dost těžkých zápasů. Odehrát sezonu bez ztráty bodu bude těžké jak pro nás, tak i pro Draken,“ říká Nejezchleba.

Vracov má letos opačné starosti. „Po postupu nám každý říkal, že ve druhé lize uhrajeme dva body. Po podzimu jsme jich získali deset. Ve zbytku sezony se pokusíme soutěž zachránit,“ dodal Zelinka.

Národní házená, 2. liga –

Sokol Vracov – SK NH Veselí nad Moravou 16:27 (8:11)

Rozhodčí: Paško. Diváci: 60

Vracov: Červenák (Gasnárek) – Hanák, Bulička, Lukeš, P. Tománek, Raiskub – J. Tománek 5, Plášek 6, Jandásek, Svitáček 5. Trenér Milan Zelinka, vedoucí družstva: Libor Bulička. 

Veselí n. M.: Pejša – Václavík, Matuška, Bauer, Vaďura – Menšík 4, Fišer 9, Malovaný 5, Fojtík 6, Provazník 3. Trenér: Jiří Nejezchleba, vedoucí družstva: Karel Knebel ml. 

Autor: Libor Kopl, Hodonínský deník

SK NH Veselí nad Moravou – Sokol Osek nad Bečvou

21:14 (11:5)

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Matuška Jakub, Bauer Petr, Vaďura Pavel, Zábojník Tomáš

Útočníci: Fojtík Pavel /7/, Malovaný Petr /5/, Menšík Robin /4/, Fišer Jan /3/, Provazník Kamil /2/, Bureš Jakub

Trenér: Nejezchleba Jiří  Asistent trenéra: Knebel Karel Vedoucí družstva: Říha Jaromír

Do utkání jsme nastoupili v plné sestavě a navíc se třemi dorostenci. První jarní branku utkání vstřelil již v první minutě utkání kapitán Fojtík a ujali jsme se tak vedení 1:0. Ve 4. minutě dokázal získat Václavík dva míče za sebou a Fišer z protiútoku zvyšoval na 3:1.

Poté však Fišer neproměnil dva trestné hody za sebou a v deváté minutě Osek srovnal na 3:3. Následovala dobrá hra domácích, kdy v 15. minutě Malovaný z trestného hodu zvýšil na 6:3 a Menšík ve 24. minutě poté na 9:5. Skóre poločasu stanovil na konečných 11:5 svou první brankou v utkání Provazník.

Po poločase Osek z prvního útoku snížil na 11:6, avšak v 33. minutě jsme brankou Fojtíka vedli již 14:6. Osek následně 2 brankami snížil na 14:8,ale poté znovu zabral náš útok a v 51. minutě jsme vedli 17:8.

Následovala série našich neproměněných trestných hodů, čehož soupeř využil a snížil na 18:11.

Utkání jsme již v poklidném tempu dotáhli do vítězného konce, když poslední branku v 58. minutě vstřelil náš nejlepší útočník tohoto utkání Pavel Fojtík. Utkání skončilo naším vítězstvím 21:14. Utkání dobře řídil rozhodčí Šimek z Vracova.

Kouč Nejezchleba dostal k narozeninám dvě výhry o deset branek

Veselí nad Moravou – Národní házenkáři Veselí nad Moravou zakončili podzimní část dvěma domácími výhrami o deset branek. Svěřenci trenéra Jiřího Nejezchleby, který o víkendu oslavil dvaapadesáté narozeniny, si nejprve před vlastním publikem poradili s Humpolcem, který porazili 19:9. Tečku za první polovinou sezony udělali proti Jihlavě. Tu zdolali po velmi dobrém výkonu 24:14.

Slovácký celek tak přezimuje s jednobodovým náskokem před druhým Drakenem Brno na čele druhé ligy. „Trochu jsme s tím počítali, protože jsme hráli sedm zápasů doma a pouze čtyři venku. Každopádně si cením toho, že jsme podzimní část vyhráli," uvedl kouč SK NH Veselí nad Moravou Jiří Nejezchleba. Toho stále mrzí porážka v Dobrušce. „Byl to náš úlet. Bohužel je to sport a i takové prohry k házené patří," řekl Nejezchleba. Otce interligové brankářky Veselí před nedělním duelem zaskočili svěřenci, kteří předali zkušenému trenérovi malý dárek. „Byl jsem příjemně překvapený. Jsem rád, že si kluci na mě vzpomněli. Po zápase to trochu oslavíme," pravil Nejezchleba. Ten mnoho výhrad k posledním výkonům svého týmu neměl. Hlavně proti Jihlavě si Veselané s chutí zastříleli. „I když s papírově slabšími týmy míváme problémy, tak jsem věděl, že to doma urveme. S Jihlavou nám vyšel úvod a po prvním poločase už bylo jasné, že vyhrajeme," pronesl Nejezchleba, který měl větší strach z Humpolce. Celek z Vysočiny měl totiž podobné rozlosovaní jako tým z jihu Moravy. „Humpolec hrál stejně jako my hodně zápasů doma. Navíc má vynikající obranu, která nás vždy trápila. Proto jsem čekal, že nám budou hráči soupeře brát balony a že se budeme hůř prosazovat. Nakonec to dopadlo dobře," oddechl si veselský kormidelník. Domácí tým měl proti Jihlavě skvělý vstup do utkání. Favorit vedl v 6. minutě po brankách Fojtíka a Malovaného už 4:0. Hosté sice zásluhou svého nejlepšího střelce Gálika snížili, ale proti rozjetému Veselí neměli nárok. První poločas vyhráli Jihomoravané 13:6. Sedmibrankový náskok dokázal lídr soutěže po změně stran ještě navýšit. Veselí nakonec vyhrálo 24:14 a do tabulky si připsalo povinné vítězství. Trenér Nejezchleba se mohl i ve víkendových duelech spolehnout na osvědčené opory. Nedělní duel vyšel především brankáři Pejšovi, který domácí tým skvělými zákroky několikrát podržel. „Má výbornou formu," pochválil gólmana náročný kouč. V neděli dopoledne se podíval i Pejšův náhradník. „Dali jsme příležitosti i druhému brankáři, který měl přestávku a nemá takové zkušenosti jako Tomáš," uvedl Nejezchleba. Proti soupeřům z Vysočiny dobře zahrál i obránce Matuška. Svůj standard si odehrál i kapitán Fojtík. „Pochválit ale musím celý tým," pronesl Nejezchleba. Druhá liga má nyní přestávku. Slovácký celek se v zimní přestávce zaměří hlavně na zlepšení fyzické kondice. „Ta je u některých hráčů dost mizerná, protože někteří kluci nestíhají kvůli pracovním povinnostem tréninky," říká Nejezchleba. Po Novém roce si Veselané zahrají v hale i několik přípravných duelů. „Chceme jít co nejdříve ven, abychom mohli zlepšovat herní část," pravil bývalý gólman. Hlavním cílem zůstává postup do nejvyšší soutěže. Veselí se roli favorita nezříká. „Budeme to mít ještě těžké, protože rozlosování máme dost mizerné. Na jaře doma hrajeme pouze čtyřikrát. O postup se ale popereme," slibuje Nejezchleba. Pokud Veselí ve druhé polovině sezony náskok udrží, bude se v areálu Sokola chodit na podzim na první ligu. „Vyšší soutěže samozřejmě stojí více peněz, ale myslím si, že by to až takový problém neměl být. Náklady bychom nějak pokryli," uvedl Nejezchleba. Druhá liga vyjde Veselany na sto dvacet tisíc. V případě postupu by museli svůj rozpočet navýšit na téměř dvojnásobek. „Nejhorší je

doprava, protože spousta zápasů by byla na Plzeňsku. Na druhé straně teď jezdíme do východních Čech, takže rozdíl by tak markantní nebyl," dodal Nejezchleba.

 

Autor: Libor Kopl, Hodonínský deník

SK NH Veselí nad Moravou – Autonot Jihlava

24:14 (13:6)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš, Smetka Petr

Obránci: Václavík Tomáš, Vaďura Pavel, Matuška Jakub, Bauer Petr

Útočníci: Fojtík Pavel /3/, Menšík Robin /2/, Malovaný Petr /9/, Fišer Jan /5/, Šimek Vojtěch /1/, Provazník Kamil /4/

Trenér: Nejezchleba Jiří  Asistent trenéra: Říha Jaromír  Vedoucí družstva: Knebel Karel

 

Skóre otevřel ve 2. minutě Fojtík. Od začátku se velmi dobře prezentovala obrana, která zpočátku soupeři nic nedovolila, kdy Jihlava dokázala svou první branku vstřelit až v 7. minutě, kdy soupeř snižoval na 4:1. Ve 13. minutě zvyšoval Fišer naše vedení již na 7:2 a poté v 19. minutě Provazník brankou z trestného hodu na 9:3. V této době opět dominovala dobrá hra naší obrany a brankáře Pejši, který v 7. minutě zlikvidoval opět pokutový hod. Ve 29. minutě jsme zvyšovali na 12:5. Z protiútoku sice Jihlava snížila na 12:6, ale brankou tři vteřiny před koncem poločasu stanovil Fišer poločasové skóre na 13:6 pro Veselí.

Skóre 2. poločasu otevřel Fojtík, ale Jihlava z protiútoku snížila na 14:7. Ve 40. minutě Menšík zvyšoval na 17:10 a o tři minuty později Šimek na 19:10. Ve 43. minutě vystřídal dobře chytajícího Pejšu druhý brankář Smetka, který se ihned blýskl třemi zákroky. Ve 49. minutě hezkou brankou zvýšil Malovaný skóre na 21:11, poté se blýskl dvěma krásnými bloky obránce Matuška. V 57. minutě snížila Jihlava na 23:13 a poté z protiútoku zvyšoval Provazník na 24:13. V závěru utkání Jihlava snížila na konečných 24:14. Obě víkendová utkání dobře řídil rozhodčí Hejl z Litohlav.

 

SK NH Veselí nad Moravou – Jiskra Humpolec

19:9 (10:7)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Vaďura Pavel, Bauer Petr, Václavík Tomáš, Matuška Jakub

Útočníci:Fojtík Pavel /4/, Malovaný Petr /10/, Fišer Jan /1/, Menšík Robin /2/, Šimek Vojtěch /1/, Provazník Kamil /1/

Trenér: Nejezchleba Jiří  Vedoucí družstva: Knebel Karel

 

V tomto utkání jsme nastupovali proti nejlepší obraně druhé ligy. Utkání začal velmi dobře Humpolec, který se hned v první minutě ujal vedení 1:0 a z následujícího útoku zvýšil na 2:0. Naši první branku vstřelil ve 4. minutě Malovaný, který tak snižoval na 1:2. Do 10. minuty se náš útok seznamoval se stylem velmi dobré obrany Humpolce a naštěstí velmi rychle pochopil, že na tuto obranu musí hrát především individuálně,což v následujících minutách začal předvádět, kdy v 11. minutě jsme se brankou Fojtíka ujali poprvé v utkání vedení 4:3. Do toho začala velmi dobře hrát i veselská obrana. Utkání bylo v této fázi velmi vyrovnané a ve 24. minutě Malovaný svou šestou brankou ustanovil skóre na 7:6. Poté následovala velmi dobrá hra celého družstva, kdy Menšík ve 30. minutě zvyšoval již na 10:6, ale z protiútoku dokázal Humpolec 3 vteřiny před koncem poločasu korigovat na poločasových 10:7.

Skóre 2. poločasu otevřel Fojtík brankou ve 33. minutě na 11:7. Následovala velmi dobrá hra naší obrany a ve 38. minutě jsme již vedli 13:8. Ve 42. minutě se blýskl brankář Pejša, který chytil dva pokutové hody za sebou. Ve 46. minutě zvyšoval Malovaný na 15:9 a za velmi dobré a taktické hry celého družstva jsme šli v 55. minutě brankou Provazníka z pokutového hodu již do vedení 17:9. Skóre utkání uzavřel Fišer brankou na konečných 19:9.

 

TJ Chropyně – SK NH Veselí nad Moravou

14:33 (9:19)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Bauer Petr, Vaďura Pavel

Útočníci: Fojtík Pavel /7/, Malovaný Petr /10/, Fišer Jan /7/, Menšík Robin /3/, Provazník Kamil /5/, Šimek Vojtěch /1/

Trenér: Nejezchleba Jiří  Vedoucí družstva: Knebel Karel

 

Za krásného počasí a vydatné podpory početné skupiny veselských fanoušků se Veselí v první minutě ujalo Fišerovou brankou vedení 1:0. V 6. minutě zvyšoval Fojtík již na 4:1, vzápětí však následovala jediná slabší chvilka našich hráčů, kdy v 9. minutě Chropyně snižovala na 4:5. Ve 20. minutě zvyšoval Peťa Malovaný na 6:11 pro Veselí. Poté velmi dobře hrála i obrana, která získala tři míče za sebou a postupně jsme skóre navýšili až na poločasových 19:9.

Skóre 2. poločasu otevřel ve 33. minutě dvacátou brankou Veselí Malovaný. Chropyně dokázala následně v 35. minutě snížit na 10:21, ale poté útok zvyšoval na 27:11. Dobře hrála i obrana, která sbírala jeden míč za druhým. Skóre poklidného utkání uzavřel Provazník brankou na 33:14 pro Veselí. Utkání dobře řídil rozhodčí Šimek z Vracova.

 

SK NH Veselí nad Moravou – Sokol Podhorní Újezd

24:20 (13:9)

 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Smetka Petr

Obránci: Václavík Tomáš, Bauer Petr, Šimek Vojtěch, Vaďura Pavel

Útočníci: Fojtík Pavel /13/, Fišer Jan /9/, Malovaný Petr /1/, Menšík Robin /1/, Provazník Kamil

Trenér: Nejezchleba Jiří  Vedoucí družstva: Knebel Karel

 

Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané, kdy dominovala především výborná hra útoků obou celků. Až v 11. minutě jsme čtvrtou brankou Jendy Fišera odskočily do vedení na 6:4. Od tohoto okamžiku se začala velmi dobře prezentovat také naše obrana, díky níž jsme dlouhou dobu nedostali branku. V 15. minutě také svou čtvrtou brankou zvyšoval Fojtík na 9:5. Ve 20. minutě pak Újezd po dlouhé době snížil na 10:6, ale z protiútoku jsme zvýšili opět na 11:6. Poté následoval šestiminutový úsek bez branek a vcelku dosti vyrovnaná hra, jejíž výsledkem bylo poločasové skóre 13:9 pro Veselí.

Skóre druhého poločasu otevřel brankou z pokutového hodu Fišer. V následující minutě se výborným výkonem prezentoval brankář Pejša, který chytil pokutový hod soupeře. Ve 40. minutě snižoval Újezd na 16:12, ale z protiútoku opět Fišer z pokutového hodu zvyšoval na 17:12. Následovala velmi dobrá hra obou obran, kdy v 52. minutě utkání bylo skóre 20:16, ale Fojtík z protiútoku svou desátou brankou v utkání opět navýšil skóre o pět branek pro Veselí. V 58. minutě snižovali hosté na 22:18, ale Veselí již trpělivou hrou neumožnilo další snížení, a tak v 60. minutě stanovil domácí Fojtík konečné skóre utkání na 24:20.

Pochvalu zaslouží za bojovnost celé družstvo, velmi dobrý výkon odvedl na obraně univerzál Vojta Šimek. Utkání dobře řídil rozhodčí Liška.

 

Sokol Dobruška – SK NH Veselí nad Moravou

16:15 (8:8)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Matuška Jakub, Bauer Petr, Vaďura Pavel

Útočníci: Fojtík Pavel /9/, Menšík Robin /1/, Fišer Jan /5/, Malovaný Petr, Šimek Vojtěch

Trenér: Knebel Karel   Vedoucí družstva: Maxera Milan

 

V neděli čekal na Veselany velmi dobře takticky připravený soupeř z Dobrušky. Skóre otevřel v 1. minutě Fojtík, ale Dobruška z protiútoku vyrovnala. V 6. minutě Dobruška ze šestimetrového hodu vyrovnala na 2:2. Ve 12. minutě  poslal Fojtík Veselany z trestného hodu do vedení 4:3. Poté po individuálních chybách veselské obrany se domácí ujali vedení. Poté srovnal Fišer na 6:6. Hra následně byla velmi vyrovnaná a poločas skončil smírně 8:8.

Ihned z prvního útoku druhého poločasu se domácí ujali vedení, kdy Veselí do 12. minuty vždy jen kontrovalo a srovnávalo jednogólový náskok soupeře. Poté přišel krátký útlum, kterého soupeř využil a odskočil do vedení 16:12. Od tohoto momentu začalo Veselí opět hrát a ve 25. minutě snižoval Fojtík brankou na 16:15. Bohužel v posledních pěti minutách se nám za vydatné podpory rozhodčího nepodařilo vstřelit branku a utkání skončilo prohrou 16:15. Utkání velmi nepřesně řídil rozhodčí Váca z Jihlavy. 

 

SK NH Veselí nad Moravou – Sokol Albrechtičky

20:10 (8:5)

 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Smetka Petr

Obrana: Václavík Tomáš, Bauer Petr, Matuška Jakub, Vaďura Pavel

Útočníci: Fojtík Pavel /4/, Šimek Vojtěch /1/, Malovaný Petr /5/, Fišer Jan /3/, Menšík Robin /4/, Provazník Kamil /3/

Trenér: Nejezchleba Jiří  Asistent trenéra: Říha Jaromír

Vedoucí družstva: Maxera Milan

 

V dalším utkání II. Ligy přivítali veselští národní házenkáři na domácím hřišti soupeře ze severní Moravy – Sokol Albrechtičky.  Úvod utkání byl velmi opatrný, nedařilo se útokům obou družstev a vynikali obrany na obou stranách. První branku utkání vstřelil až ve 12. minutě veselský útočník Fišer. Další dvě branky vstřelili taktéž Veselané, a to Fojtík a Fišer ze šestimetrového hodu a tak Veselí v 18. minutě vedlo 3:0. Hosté vstřelili první branku vzápětí v 19. minutě taktéž ze šestimetrového hodu, kdy se poprvé v kariéře postavil do veselské branky brankář Petr Smetka. Ve 22. minutě vstřelil Menšík z trestného hodu šestou branku Veselí. Poločas skončil nakonec 8:5 pro domácí družstvo.

Ve druhém poločase začalo lépe Veselí, když Fišer vstřelil devátou branku Veselí a zvýšil na 9:5 pro Veselí. Hosté vstřelili první branku ve druhém poločase až ve 14. minutě druhého poločasu. Vzápětí poté byl za opakovaný faul vyloučen obránce Albrechtiček a chvíli poté i další hráč soupeře za špatné střídání.  Veselí dvounásobnou přesilovku využilo ve svůj prospěch a  navýšilo své vedení. Chvíli před koncem byl vyloučen a potrestán osobním trestem za zákeřný faul další hráč soupeře a Veselané tak porazili Albrechtičky 20:10.

Pochvalu zaslouží celé družstvo Veselí za výborný výkon. Příští týden pojede Veselí hájit letošní druholigovou neporanitelnost do Dobrušky.

 

SSK Vítkovice – SK NH Veselí nad Moravou

23:23 (12:12)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obrana: Vaďura Pavel, Václavík Tomáš, Bauer Petr, Matuška Jakub, Šimek Vojtěch

Útočníci: Fojtík Pavel /10/, Menšík Robin, Fišer Jan /5/, Malovaný Petr /7/, Provazník Kamil /1/

Trenér: Jiří Nejezchleba Vedoucí družstva: Říha Jaromír

 

V neděli sehráli Veselané další kolo druhé ligy na hřišti silných Vítkovic. Utkání otevřel brankou v první minutě Fojtík, ale Vítkovice následně z protiútoku srovnali na 1:1. V 8. minutě zvyšoval Malovaný trestným hodem na 4:3, ale krátce poté domácí ze šestimetrového hodu srovnaly na 4:4. Celý poločas se hrála velmi vyrovnaná házená, ve které kralovaly především útoky obou družstev. Ve 24. minutě se Vítkovice po trestném hodu dostali poprvé v utkání do vedení 10:9, ale Veselané dokázali z protiútoku vyrovnat. Poločas skončil smírně 12:12.

I ve druhém poločase pokračovala velmi vyrovnaná hra obou týmů. V 31. minutě zvyšoval Malovaný na 13:12, ale hosté obratem srovnali skóre na 13:13. V 38. minutě proměnil Fišer pokutový hod na 15:14. Vítkovice se dostaly do vedení opět v 39. minutě, ale Fojtík z protiútoku vyrovnal. Ve 42. minutě poslal Provazník Veselany po trestném hodu do vedení 17:16. V poslední desetiminutovce si dokázalo Veselí vypracovat tříbrankový náskok 23:20, ale domácí dokázali do konce utkání vyrovnat. Po konci regulérní hrací doby následoval trestný hod, který ale Fojtík nedokázal proměnit a Veselí tak uhrálo cennou remízu na hřišti silného soupeře.

Z družstva Veselanů je nutno pochválit celý útok a zejména kapitána týmu Fojtíka, který zatížil branku soupeře deseti vstřelenými brankami. Utkání řídil rozhodčí Kovář z Humpolce.

 

 

SK NH Veselí nad Moravou – Moravská Slávia Brno

17:14 (8:9)

 

Sestava:

Brankář: Tomáš Pejša

Obránci: Tomáš Václavík, Jakub Matuška, Petr Bauer,

Vojtěch Šimek, Pavel Vaďura

Útočníci: Petr Malovaný /5/, Pavel Fojtík /9/, Jan Fišer /2/, Kamil Provazník /1/, Robin Menšík, Jakub Školud

Trenér: Jiří Nejezchleba Vedoucí družstva: Karel Knebel

 

Do utkání lépe vstoupili hosté, kteří se ujali vedení 1:0, ale z protiútoku Veselí vyrovnalo. Díky slabší hře útoku Veselí zvýšilo Brno v 11. minutě na 4:2. Ani poté ve hře Veselí nenastal zásadní obrat, a tak v 18. minutě  již hosté vedli 6:3. Z protiútoku snížil veselský útočník Malovaný na 6:4 a ve 23. minutě jsme již vyrovnávali na 6:6. Následně jsme sli dokonce do vedení, ale Brno trpělivou hrou otočilo stav skóre na poločasových 8:9.

Po přestávce však Veselí zlepšilo hru v útoku a v 34. minutě jsme již vedli 10:9. Následně ale Brno z protiútoku vyrovnalo na 10:10 a hra se velmi vyrovnala. V koncovce utkání jsme však byli šťastnější a v 45. minutě jsme se díky tomu ujali vedení již 15:13. Následovala výborná hra obrany s brankářem, kde obranu dobře podpořil střídající Šimek. V následujících minutách útok kontroloval hru, kdy Fojtík v 56. minutě zvyšoval na 17:14, což se v následujících minutách díky naší taktické hře ukázalo jako stav konečný.

Utkání nás zastihlo v mírném útlumu, ale věříme, že příští utkání na hřišti silných Vítkovic zvládnou hráči opět vítězně. Utkání řídil rozhodčí Paško.

 

SK NH Veselí nad Moravou – Draken Brno

17:13 (8:6)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš, Nejezchleba Jiří

Obránci: Vaďura Pavel, Bauer Petr, Matuška Jakub, Václavík Tomáš

Útočníci: Fojtík Pavel /8/, Malovaný Petr /7/, Šimek Vojtěch /2/, Fišer Jan, Školud Jakub, Menšík Robin

 

Za krásného počasí jsme v nedělí na našem hřišti přivítali tradičního rivala Draken Brno. V utkání začalo lépe Brno, které se po našem nevydařeném útoku ujalo vedení 1:0. Naši první branku vstřelil v 7. minutě Malovaný a snížil tak stav skóre na 1:2. Ve 13. minutě jsme již vedli 4:3, kdy se v této fázi zaskvěl obránce Vaďura dvěma získanými míči a po jednom z nich z protiútoku zvýšil Fojtík v 15. minutě na 5:3. I nadále byla hra velmi vyrovnaná, kdy dominovaly hlavně obrany. Ve 27. minutě Malovaný zvýšil na 7:5, ale z protiútoku soupeř opět snížil na 7:6. Tři vteřiny před koncem poločasu Šimek zvýšil stav na 8:6.

 

Hra ve 2. poločase byla velmi vyrovnaná. Dobré výkony podávaly jak útoky, tak i obrany. V 39. minutě Fojtík zvyšoval na rozdíl 3 branek na 12:9 a tentýž hráč poté v 50. minutě zvyšoval na 14:11. V 53. minutě dokázal Draken snížit opět na rozdíl 2 branek a to na 14:12. Následující minuty však velmi dobře zvládla domácí obrana a za velmi vydatné podpory jsme skóre postupně navýšili v 58. minutě již na 17:12. V závěru velmi hezkého a kvalitního utkání Draken snížil na konečných 17:13 pro Veselí. Za bojovnost zaslouží celé družstvo pochvalu. Utkání velmi dobře řídil rozhodčí Buřval. Za týden se těšíme na našeho dalšího tradičního soupeře z Brna, tentokráte na Moravskou Slavii.

SK NH Veselí nad Moravou – Sokol Vracov

17:13 (7:4)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obrana: Václavík Tomáš, Matuška Jakub, Bauer Petr, Vaďura Pavel, Zábojník Tomáš

Útok: Šimek Vojtěch /1/, Fišer Jan /7/, Fojtík Pavel /4/, Malovaný Petr /2/, Menšík Robin /1/, Provazník Kamil /2/, Buček Martin

Trenér: Nejezchleba Jiří Vedoucí družstva: Knebel Karel

 

Utkání začalo za mírného deště, skóre otevřel ve 2. minutě brankou Fišer. V dalších minutách se zaskvěl obránce Václavík dvěma bloky. V 6. minutě snižoval Vracov na 2:1, ale následující minuty patřily do režie Veselí, kdy v 16. minutě zvyšoval Menšík na 6:2. V 19. minutě byl vyloučen domácí Fišer a následujících 9 minut nedokázalo Veselí skórovat, a tak až ve 28. minutě zvyšoval Fojtík brankou na 7:4. Tak skončil i poločas.

Do 2. poločasu nastoupilo Veselí aktivně v útoku i v obraně a výsledkem bylo ve 33. minutě vedení 10:4. V 36. minutě zvyšoval Provazník z trestného hodu na 11:5. Poté Veselí pokračovalo opět v dobrém výkonu a Vracov snížil až ve 43. minutě na 15:7. Následně zapojilo Veselí do hry další dva dorostence a hra se vyrovnala. Veselí podržel brankář Pejša, když chytil dva šestimetrové hody za sebou a udržel tak skóre na 15:10 pro Veselí. V 57. minutě chytil další šestimetrový hod, když v tu chvíli vedlo Veselí 16:13. V 60. minutě nedal domácí Fišer pokutový hod a utkání skončilo výhrou Veselí 17:13. Utkání řídil rozhodčí Josef Šotner.

 

Sokol Osek nad Bečvou – SK NH Veselí nad Moravou

15:19 (7:11)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obrana: Václavík Tomáš, Bauer Petr, Vaďura Pavel, Matuška Jakub

Útočníci: Šimek Vojtěch, Fišer Jan /11/, Fojtík Pavel /6/, Malovaný Petr /2/, Školud Jakub, Provazník Kamil

Trenér: Nejezchleba Jiří

Vedoucí: Knebel Karel

 

Veselí zajíždělo v prvním kole druholigové sezony 2013/2014 na hřiště Oseku nad Bečvou. Téměř celé utkání se hrálo za deště.

První branku utkání vstřelil ve 4 minutě Jenda Fišer a od té doby Veselené nepustili soupeře do vedení. V 13. minutě vedlo Veselí 5:3. Ve 24. minutě gólman Pejša podržel Veseleny, když chytili dva trestné hody a šestimetrový hod. 

Ve 28. minutě snížili hosté ze šestimetrového hodu na poločasový výsledek 7:11 pro Veselí.

Ve 31. minutě zvýšil Jenda Fišer ze šestimetrového hodu na 12:7. Za stavu 15:9 pro Veselí byl ve 40. minutě vyloučen hráč Oseku nad Bečvou. Mezi 48. – 52. minutou zahodilo Veselí 3. útoky za sebou.

V 58. minutě byl vyloučen brankář Pejša za opakované nedodržení čtyř metrů, přičemž ho v brance nahradil obránce Václavík. O pár minut později byl za zdržování hry vyloučen obránce Matuška, ale Veselí si výhru vzít nedalo.

Je třeba vyzdvihnout bojovnost mužstva a především střelecký výkon Jendy Fišera a výkon brankáře Pejši.

Utkání řídil vystresovaný rozhodčí Černý