DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 28.09.2016 08:53:30 

SK NH Veselí nad Moravou

Výsledky muži 2012/2013

SK NH Veselí n. Mor. – Sokol Pustějov 17:11 (8:7)

 

Dne 2.9.2012 jsme v prvním podzimním kole 2. ligy přivítali na domácím hřišti houževnatý celek Pustějova. Vzhledem k tomu, že delegovaný rozhodčí pan Šotner se k utkání nedostavil, utkání po dohodě obou týmů odřídil s přehledem domácí ligový rozhodčí R. Pechal. K utkání jsme nastupovali s téměř kompletním kádrem, vyjma nemocného Štěpáníka. Po dvou měsících od operace nohy byl k dispozici Menšík, a připraven byl i nemocný Fišer.

Do utkání jsme vstoupili aktivně v sestavě : v bráně - Pejša, obrana - Václavík, Vaďura a Matuška, v útoku - Fojtík, Malovaný, Menšík, čehož výsledkem bylo vedení v polovině prvního poločasu 5:2. Od tohoto stavu ale domácí mužstvo přestalo diktovat tempo hry a podřídilo se Pustějovu. Přestalo se střelecky dařit útoku a obrana s brankařem si nedokázala poradit se střelbou Pustějova z úhlů, což znamenalo, že se hosté dostali do vedení 6:5. Po korekci obrany, kdy za slabě hrajícího Václavíka nastoupil Finfera, se podařila stabilizovat hra obrany a mužstvo dokázalo do konce poločasu obrátil skóre ve svůj prospěch, a to 8:7.

Do druhé půli jsme nastoupili aktivně, kdy velmi dobře začal chytat Pejša, obrana ve složení - Matuška, Vaďura, Fifera, taktéž výborně pokrývala brankoviště, kdy zejména posledně jmenovaný skvěle dohrával vyšlapující hráče Pustějova a zamezil tak střelbě z úhlů, kterou nás Pustějov v první půlce ničil. Útok začal ve složení jako na začátku utkání. Skvěle se chytil Malovaný, který střílel z úhlů jednu branku za druhou. Za stavu 12:8 pro domácí naskočil ke své premiéře do hry i Kamil Provazník, který již před tím v první půlce proměnil pokutový hod. Přidal druhou branku z pokutového hodu, následně i z trestu, a přispěl tak společně s dobře hrající obranou, v čele s jistým brankařem, k vedení 17:11. Na posledních 5 minut nastoupil i druhý mladý hráč - Jakub Bureš, který stejně jako Provazník, hrál v minulé sezóně za starší žáky. Ve skóre se však do konce utkání nic nezměnilo, a tak jsme si připsali první body nové sezóny. Příští neděli mužstvo zajíždí k utkání do Oseku u Přerova.

Sestava: Pejša - Václavík, Matuška, Vaďura, Finfera, Bauer – Malovaný 9, Fojtík 3, Menšík 2, Fišer, Provazník 3, Bureš, Školud.

 

TJ Osek nad Bečvou – SK NH Veselí nad Moravou

22:16 (12:8)

 

Dne 9.9.2012 jsme ve 2. kole 2. ligy nastoupili na hřišti Oseku nad Bečvou. K dispozici byl celý kádr, kromě hráčů dorostu, kteří hráli své utkání na hřišti Drakenu Brno. Do utkání jsme nastoupili v sestavě: Pejša – Václavík ,Vaďura , Matuška – Fojtík, Fišer, Malovaný. Již první útok, který jsme zakončili brankou až ve 3.minutě,signalizoval, že utkání na půdě Oseku nebude snadnou záležitostí, což následující minuty potvrdily. Po této úvodní brance jsme další branku dokázali střelit až ve 14. minutě, kdy jsme snižovali stav na 4:2. Od této doby i předtím dobře hrající obrana začala chybovat, což soupeř svou trpělivou hrou trestal. Do obrany nastoupil Finfera, avšak ani jemu se nepodařilo situaci v obraně zlepšit. Útok se potýkal se střelbou, což mělo za následek, že v poločase jsme prohrávali 12:8. Za první polovinu zaslouží pochvalu jen Menšík, který se jako jediný z útočníků dokázal střelecky prosazovat.

Do druhé poloviny jsme nastoupili s cílem stabilizovat hru obrany a zlepšit střeleckou potenci útoku. Již od prvních minut 2. poločasu však bylo jasné, že útočníci prožívají střeleckou krizi a obrana si opět nedokázala poradit s dobrou kombinační hrou soupeře. Vzhledem k tomu, že ani brankař tentokráte mužstvu nepomohl, nedařilo se čtyřgólový náskok zlikvidovat. Střelecky v druhém poločase trochu ožil Fojtík, nicméně ani toto nestačilo na korekci skóre. V 50. minutě jsme prohrávali 19:14. Vzhledem k tomu, že následující tři útoky nepřinesly nic nového, dostali na posledních 7 minut šanci i ostatní obránci – Bauer, Finfera, Štěpáník a útočník Školud. Skóre se zastavilo na výsledku 22:16 pro domácí.

Utkání jsme vůbec nezvládli, ale doufáme, že šlo jen o krátkodobý výpadek, který se v následujících domácích zápasech s Drakenem Brno a Moravskou Slávií budeme snažit napravit. Utkání dobře odřídil rozhodčí Schmidt, z Rokytnice.

Sestava: Pejša – Václavík, Vaďura, Matuška, Bauer, Finfera, Štěpáník – Fojtík 6, Fišer 2, Malovaný 1, Menšík 6, Školud 1.

 

SK NH Veselí nad Moravou – Draken Brno

15:20     (8:10)

SK NH Veselí nad Moravou – Moravská Slávie Brno

20:18      (7:6)

V sobotu 15.9.,a následně v neděli, dne 16.9.2012, jsme sehráli na domácím hřišti 3. a 4. kolo 2.ligy národní házené.

V prvním utkání jsme narazili na mužstvo Drakenu Brno, s jehož hrou míváme každoročně problémy. Do utkání jsme nastoupili v sestavě: Pejša – Vaďura, Matuška, Václavík – Malovaný, Fojtík, Fišer, se kterými se pravidelně střídal Menšík. V 10. minutě byl stav utkání 4:4. Od tohoto stavu se začala projevovat opět střelecká nemohoucnost útoku, která nás v posledních zápasech provází. Obrana hrála vcelku dobře, ale svůj den neměl brankař Pejša, jenž inkasoval spoustu levných gólů z úhlů. Další gól jsme vstřelili až ve 23. minutě, kdy jsme korigovali stav na 5:9. Během následujících minut se nám podařilo tento výsledek do poločasu stáhnout na rozdíl dvou branek, a to na 8:10. Po přestávce jsme se do 45. minuty s Drakenem střídali ve střílení branek a stav byl 13:16. Poté dokázal Draken odskočit na rozdíl čtyř branek, na což naši útočníci nebyli schopni reagovat. Obrana nedokázala eliminovat střelbu soupeře z úhlů. Do hry se během 2. poločasu dostali postupně i obránci Finfera a Bauer, a na posledních 5. minut dostali příležitost i dorostenci Provazník a Bureš. Draken Brno si však již skóre pohlídal a v utkání zvítězil 20:15. Zklamáním byla hra útoku i výkon brankaře.

Do následujícího utkání s Moravskou Slávií Brno jsme nastoupili s cílem získat 2 body. Do utkání jsme vstoupili ve stejném složení, jako v minulém zápase. Začátek utkání opět provázela střelecká potence našeho útoku, a proto bylo skóre v 13. minutě 1:1, i díky dobré hře naší obrany a velmi dobrému výkonu brankaře Pejši. Zbývající minuty prvního poločasu byla hra velmi vyrovnaná a skóre se zastavilo na stavu 7:6, pro nás. Druhý poločas jsme nezačali zrovna nejlépe, a ve 45. minutě jsme prohrávali 10:12. Následně přišel do hry druhý brankař – Provazník Zdeněk, a na obraně se objevil Bauer. Útok se poté dokázal chytit a začal předvádět pěknou házenou, korunovanou brankami. Skóre jsme dokázali srovnat, a dokonce jsme postupně získali 2-3 brankové vedení, které se nám podařilo do konce utkání udržet. Konečný stav utkání byl 20:18 pro Veselí. Celý zápas byl v podstatě naším soubojem s jedním z nejlepších ligových střelců Martinem Šafářem, který nám dokázal v tomto utkání vstřelit 12 branek. V tomto utkání dobře zachytali oba brankaři, dobře zahrála celá obrana a velmi dobře se v posledních 15. minutách prezentoval i útok.

Obě utkání velmi dobře odřídil rozhodčí Václav Šimice z Plzeňska. K dalšímu utkání zajíždíme v neděli 23.9.2012 na horkou půdu Albrechtiček.

Sestava obou utkání:

Brankaři: Pejša Tomáš, Provazník Zdeněk

Obrana: Václavík Tomáš, Matuška Jakub, Vaďura Pavel, Bauer Petr, Finfera Stanislav

Útok: Malovaný Petr   (12), Fojtík Pavel   (10), Menšík Robin  (10), Fišer Jan  (2), Provazník Kamil  (1), Školud Jakub, Bureš Jakub

 

Sokol Albrechtičky  -  SK NH Veselí nad Moravou

22:16 (8:7)

Sestava: Pejša  -  Matuška, Bauer, Vaďura, Finfera  -  Fojtík 6, Menšík 5, Malovaný 3, Provazník 2

Dne 23.9.2012 jsme zajížděli k dalšímu zápasu 2.ligy národní házené na půdu Albrechtiček. S mužstvem neodcestoval Václavík (z pracovních důvodů) a Fišer (ze zdravotních důvodů).

Do utkání jsme nastoupili v sestavě Pejša – Matuška, Vaďura, Bauer – Menšík, Fojtík, Malovaný, ke střídání byli připraveni Finfera a Provazník. Začátek utkání se podobal předchozím 3 utkáním, útok kupil technické chyby a ve 13 minutě jsme prohrávali 3:1. Naštěstí vcelku dobře hrála obrana s brankařem, a útok domácích také často technicky ztrácel. V této době hrály obě mužstva v oslabení, neboť rozhodčí Ziegler (Brno) vyloučil domácím za hrubost hráče, a aby nemuseli hrát domácí v oslabení, vyloučil i našeho Matušku za běžný faul v brankovišti. Rozdílné posuzování bylo znát po celý zápas. Nicméně v následujících minutách začal hrát i útok a skóre poločasu se zastavilo na přijatelných 8:7, pro domácí. V druhé půli byla hra až do 51. minuty vyrovnaná. Náš útok v té době hrál velmi dobře, branky stříleli především Fojtík a Menšík, obrana s brankařem do této doby předváděla také velmi dobrou hru. Bohužel se opět dostavil strach o výsledek, který se v následujících minutách projevil v útoku, opět technickými chybami, a obrana se pod tlakem sesypala a následkem toho bylo vedení domácích 3 minuty před koncem, o 4 branky, které do konce zápasu navýšili na konečné skóre 22:16.

Ztracené body nás velmi mrzí, neboť 50 minut jsme hráli vyrovnanou partii, ale strach z vítězství nás o body v závěru připravil. Mužstvu nesedl ani odpolední čas zápasu, neboť 3 hráči museli na noční směnu. Dobře se prezentoval na obraně Matuška, v útoku zahrál dobře kapitán Fojtík. Zklamáním byl naopak výkon Malovaného. Za zmínku stojí i skutečnost, že zápas se odehrál za velmi hlučných podmínek, neboť právě nad Albrechtičkami probíhaly dny NATO, a tak nad hřištěm neustále nízko létaly formace letadel. K dalšímu zápasu zajíždíme ve značně oslabené sestavě v neděli, 30.9.2012, na hřiště v Rokytnici.

 

Sokol Rokytnice - SK NH Veselí nad Moravou

25:22 (13:12)

Sestava: Pejša - Matuška, Bauer, Vaďura, Václavík - Fojtík 7, Fišer 7, Malovaný 8, Školud, Štos

Dne 30.9.2012 jsme zajížděli k dalšímu zápasu 2.ligy nár. házené na půdu Rokytnice. S mužstvem neodcestoval Menšík, Finfera (z prac. důvodů) a dorostenci, kteří v neděli hráli za dorost.

Do utkání jsme nastoupili v sestavě Pejša – Matuška, Vaďura, Václavík – Fišer, Fojtík, Malovaný. Začátek utkání se tentokrát zdařil a v 16 min. bylo skóre 6:6. Obrana s brankařem hráli také dobře, ale hráči Rokytnice brzo zjistili, že kombinační hrou nemají na naši obranu moc šancí a začali hrát individuálně, což přivádělo v následujících minutách naši obranu k zoufalství. V této době byla hra neustále vyrovnaná a náš útok pěknými brankami držel krok s domácím mužstvem. Těsně před koncem poločasu jsme hráli 12:12, ale poslední útok rozhodnul o tom, že do kabin jsme šli s jednogólovým mankem, za stavu 13:12. Za zmínku stojí fakt, že jsme v prvním poločase dostali 3 žluté karty. Do druhé půle nastoupil na obranu Bauer. Nástup do druhého poločasu se nám moc nevydařil, a v 33. min. jsme prohrávali již 15:12. Následně vyloučil rozhodčí Liška domácím, za nesportovní chování, hráče, a stejně jako předchozí utkání v Albrechtičkách, aby nemuseli hrát domácí v oslabení, vyloučil i našeho Matušku, za běžný faul v brankovišti. Rozdílné posuzování bylo znát po celý zápas, zejména velmi časté zákroky zezadu na ruce našich střílejících útočníku, zůstaly bez vážnějšího potrestání. Naštěstí útok začal šlapat a ve 49. minutě jsme skóre stáhli na 20:19. Tady se začalo utkání lámat, rozhodčí nám opět vyloučil Bauera, když sprosté fauly na naše útočníky zezadu opět přehlížel. Obrana však v této fázi držela skóre, nicméně dva ztracené míče ve středním pásmu, technická chyba a následně i uspěchaná nepřesná střela znamenaly, že místo toho, abychom šli do vedení, jsme ztráceli na domácí 2 branky. V závěru utkání jsme si vzali oddechový čas a zkusili risknout volnou ruku soupeře, který se však nemýlil a stanovil skóre na konečných 25:22, pro Rokytnici. I přes hodně nepřesný výkon rozhodčího, což potvrdil i domácí funkcionář, jsme zápas mohli dovést do zdárného konce, nicméně opět naše zbytečné chyby v závěru zápasu nás připravily alespoň o jeden bod. Vcelku dobře hrál útok, kde svůj nejlepší podzimní zápas sehrál Fišer, který po předchozích dlouhodobých problémech s ramenem, hrál po injekci a testoval zátěž ramena.

O víkendu v sobotu dne 6.10.2012 přivítáme v 16:00 hod. na našem hřišti loňského prvoligového účastníka, nyní druhé lize vedoucí a dosud neporažené družstvo Dobrušky. V neděli dne 7.10.2012 od 10:15 hod. pak znovu na našem hřišti celek Podhorního Újezdu, se kterým jsou vždy velmi vyrovnané a vypjaté zápasy.

 

SK NH Veselí nad Moravou – Sokol Dobruška

19:10     (11:6)

SK NH Veselí nad Moravou – Sokol Podhorní Újezd

19:16      (13:12)

V sobotu, 6.10., a následně v neděli, dne 7.10.2012, jsme sehráli na domácím hřišti 7. a 8. kolo 2.ligy národní házené.

V prvním utkání jsme narazili na dosud vedoucí mužstvo 2.ligy, a loňského účastníka 1. ligy, Sokol Dobruška. Utkání s přehledem řídil rozhodčí Buřval z Opatovic. Do utkání jsme nastoupili v sestavě: Pejša – Vaďura, Matuška, Václavík – Malovaný, Fojtík, Fišer, se kterými se pravidelně střídal Menšík. Mužstvo na oba zápasy posílil obránce Daněček. V 6. minutě byl stav utkání 2:3 pro hosty. Od tohoto stavu začal domácí celek šlapat jako dobře namazaný stroj. Obrana hrála velmi dobře, svůj den měl brankař Pejša, jenž předvedl spoustu parádních zákroků a krásné akce předváděl celý útok. Výsledkem bylo otočení skóre na 6:4, a do poločasu zvýšení na 11:6. Od této doby jsme byli pány situace na hřišti a vedoucí celek 2. ligy jsme místy přiváděli k zoufalství. Velmi dobrou hrou všech řad jsme udržovali rozdíl, který jsme poté ještě dokázali zvýšit. Na posledních 5 minut dostali příležitost i naši dorostenečtí útočnici Provazník s Burešem, který se v závěru utkání prezentoval krásnou brankou z trestu, a stanovil tak konečné skóre na 19:10, pro Veselí.

Utkání patřilo určitě mezi nejlepší zápasy tohoto mužstva v jeho poslední době a pochvalu za dobrý výkon si zaslouží všichni hráči.

 

Do následujícího utkání se Sokolem Podhorní Újezd jsme nastoupili s cílem získat další 2 body. Nastoupili jsme ve stejném složení, jako v minulém zápase, když ještě mužstvo posílil další obránce Finfera. Hrálo se za neustálého deště, a jak to v poslední době bývá, byl to především souboj Veselí s jedním z nejlepších druholigových střelců Patrikem Bajerem, který téměř každý zápas zatíží naše konto alespoň 10 brankami.  Začátek utkání byl velmi vyrovnaný, náš útok pokračoval v dobrých výkonech z předchozího zápasu a střílel jednu branku za druhou, ale mužstvo Podhorního Újezdu vždy kontrovalo taktéž brankou, o kterou se téměř vždy postaral opět Patrik Bajer. Vyrovnaný 1. poločas skončil 13:12 pro Veselí. Do druhé půle dostala obrana jasné pokyny k téměř osobní obraně Bajera, s čímž se soupeř nedokázal vyrovnat a ihned v úvodu utkání jsme odskočili na tři branky. Poté jsme náskok udržovali i dlouhou hrou v útoku. Soupeř v jednu dobu opět dokázal stáhnout na rozdíl jedné branky, ale domácí mužstvo tentokráte dokázalo dovést vyrovnané utkání do vítězného konce, kdy zápas skončil poměrem 19:16 pro Veselí, které se tak dostalo opět do středu tabulky 2. Ligy. Pochvalu zaslouží opět celé mužstvo, hlavně za velkou bojovnost a skutečnost, že tentokráte v koncovce nezklamalo. Utkání dobře řídil rozhodčí Hejl z Plzeňska.

 

V dalším utkání přivítáme doma v neděli, 14.10.2012, mužstvo Kokor.

Sestava obou utkání:

Brankaři: Pejša Tomáš, Provazník Zdeněk

Obrana: Václavík Tomáš, Matuška Jakub, Vaďura Pavel, Bauer Petr, Finfera Stanislav, Daněček Pavel

Útok: Malovaný Petr   (9), Fojtík Pavel   (12),  Menšík Robin  (5), Fišer Jan  (9), Provazník Kamil  (2),  Bureš Jakub (1)

 

SK NH Veselí nad Mor. – Sokol Kokory

          16 : 16  /8:10/

 

 

SESTAVA:Pejša.Umlauf

Václavík,Matuška,Vaďura

Bauer,Mívalt

Fojtík/7/,Malovaný/3/,Fišer/5/

Menšík,Provazník/1/,Bureš

 

 

Domácí absolutně podcenili začátek a tak v 16.minutě prohrávali 6:1 a domácí trenér musel sáhnout po oddechovém čase.Sice do konce poločase se hra malinko zlepšila,ale na vyrovnání to nebylo.Ve druhém poločase se výrazně zlepšila hra obrany a brankaře.Útok po celé utkání předváděl velmi slabý výkon,který by možná stačil tak na střed oblastního přeboru.Výkony útočníků Menšíka,Fišera a Malovaného byli nejhorší za poslední sezonu,přesto se jim nedá upřít snaha,ale bohužel to bylo málo.Obrana s brankařem zahrála ve druhé půli velmi dobře a má velký podíl na zisku bodu.Za hosty velmi dobře zachytla brankář Matuška,který chytal  1.ligu za Žeravice.Vzhledem k vývoji utkání je bod pro domácí úspěch,i když před utkáním se očekával zisk dvou.K poslednímu dvojkolu podzimu zajíždí veselené do Humpolce a Jihlavy. 

 

Přípravné utkání mužů

 

Veselí - Vracov  23 : 17   /11:8/

 

Sestava:

Pejša,

Václavík,Bauer,Vaďura
Fojtík/10/,Fišer/7/,Školud/3/,Provazníl/2/,Bureš/1/

 

V poslední přípravě před začátkem jarní soutěže Veselí porazilo Vracov.I když se mělo již hrát venku,tak k vůli počasí se hrálo v tělocvičně.Veselí chyběl zraněný Malovaný a Menšík a v práci byl Matuška.
Veselani si dobře vyzkoušeli všechny varianty a snaživého soupeře nakonec bez problémů porazili.Za Veselí zahrál dobře Fojtík na druhé straně soupeře držel nad vodou nestárnoucí Plášek.Pěknými zákroky se taky blýskl veselský golman Pejša

 

TJ Pustějov – SK Veselí nad Moravou

             16 : 20  /8 : 11/

 

 

 

V prvním zápase jarní části veseleni vyhráli na půdě soupeře,který po podzimu obsadil 8.místo.

Veselí vedlo od začátku zápasu ,i když ve druhé půli domácí se snažili o zvrat ,který se ale  naštěstí nekonal.

Za Veselí velmi dobře zahrál útok,kterému ve výraznějšímu počtu branek zabránilo několik tyček.

Z obrany se nejvíce dařilo brankaři Pejšovi a bekovi  Václavíkovi.

Celé družstvo podalo soustředěný výkon a potvrdilo roli favorita.

 

 

SESTAVA:Pejša Tomáš

Václavík,Bauer,Vaďura,Matuška

Fojtík/6/,Malovaný/7/,Fišer/4/

Menšík/3/,Provazník

 

 

SK NH Veselí nad Mor. – Sokol Osek nad Bečvou

23:14 (12:6)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obrana: Bauer Petr, Václavík Tomáš, Daněček Pavel, Vaďura Pavel

Útok: Malovaný Petr /8/, Fišer Jan /7/, Menšík Robin /4/, Školud Jakub /3/, Fojtík Pavel /1/

 

Po velmi dobrém výkonu celého družstva porazili Veselané slabě hrající družstvo Oseku nad Bečvou, které od většího brankového přídělu zachránilo neproměňování jasných gólových příležitostí veselských útočníků. Příští týden Veselané odehrají dvoukolo, přičemž v sobotu zajíždí na hřiště třetího týmu druholigové tabulky Drakenu Brno a v neděli na hřiště Moravské Slavie Brno. Na domácím hřišti se naši národní házenkáři představí 5. Května, kdy budou hostit Albrechtičky

Draken Brno   - SK NH Veselí nad Moravou   20:14  (9:5)

Dne 27.4.2013 jsme zajížděli na půdu rivala Draken Brno, se kterým máme v poslední době negativní bilanci, neboť jejich hra nám moc nesedí, a zejména z brankaře Diviny mají někteří naši útočníci fóbii.

K utkání jsme nastupovali v plné sestavě, bez dorostenců. Velké zdravotní potíže před zápasem hlásili Václavík a Vaďura, nicméně oba k utkání nastoupili.

Základní sestava – brankař Pejša,  obrana -Matuška, Vaďura, Bauer, útok - Malovaný, Fojtík, Fišer, začala utkání velmi opatrně, s respektem k soupeři a povrchu (umělá tráva, přesypaná pískem), který velmi klouzal. Výsledkem bylo, že jsme v 8 min. prohrávali 3:1. Ani následující minuty nic nového nepřinesly, a tak jsme 4 min. před koncem poločasu prohrávali 7:5. Zbytečné ztráty míče v poslední minutě prvního poločasu soupeř trestal, a tak do kabiny jsme odcházeli za stavu 9:5, pro Brno.  Už v průběhu prvního poločasu do hry zasáhli i obránce Václavík a útočník Menšík, avšak nic nového do ustrašené hry nepřinesli.

V druhém poločase jsme pokračovali ve stejném výkonu, když zejména Fojtíka a Fišera přiváděl brankař hostů k zoufalství. Draken s přehledem kontroloval hru, a tak mohl na posledních 10 minut vystřídat brankaře, díky čemuž jsme poté chvíli drželi krok. Nicméně rozjetý Draken zvládal hru a několika krásnými akcemi stanovil konečné skóre na 20:14 pro Draken.

Hra mužstva byla i přes zdravotní problémy obránců velkým zklamáním. Přísnější měřítko snesl jen výkon Václavíka a Menšíka, který vstřelil 5 branek.  Další střelci: Malovaný 4, Fišer 3, Fojtík 2.

Utkání s přehledem řídil rozhodčí Paško.

Špatný den završil po odjezdu z Brna Pavel Vaďura, který po cestě zkolaboval v tramvaji a musel vyhledat lékařské ošetření. Do toho všeho jednomu autu při cestě zpět, na výpadovce z Brna, praskla pružina u zadního kola, a s nepojízdným vozidlem se hráči dostali domů až v 23:3O hod.

 

 

KNH MS Brno  -  SK NH Veselí nad Moravou     19:22   (9:12)

Den po výprasku na Drakenu jsme zajížděli k dalšímu tradičnímu soupeři z Brna, a to na Moravskou Slávii.  V sestavě zdravotně indisponovaného Vaďuru nahradil ochotně Vojta Šimek.

Zápas se hrál na podobném hřišti jako předcházející den, navíc s velmi nepřehlednými čárami. Nicméně bylo vidět, že tentokrát hráči ze soupeře nemají respekt.  Do utkání jsme vstoupili nebojácně, s velkým odhodláním. Brno sice dokázalo prvních 15 minut držet krok, ale poté jsme získali 3 brankový náskok, který jsme s přehledem udrželi do konce poločasu, který skončil 9:12.

Taktika druhého poločasu byla jasná, klidnou hrou udržovat náskok. Což se dařilo a dokonce jsme si vypracovali až 6 gólový náskok. Na obraně probíhal tradiční souboj našich obránců s Martinem Šafářem, kterého dokázal eliminovat jen velmi dobře hrající Václavík. Další obránci si s ním nedokázali poradit, a tak nám opět Martin vstřelil 12 branek. V druhém poločase byli vyloučeni dva hráči Brna, čehož jsme moc nevyužili.  Do zápasu se zapojili všichni hráči. Dobrý výkon předvedl útok Fojtík (8 branek), Malovaný (7 branek), Fišer (6 branek), který doplnil Menšík (1 branka). Poděkování patří i Vojtovi Šimkovi za záskok nemocného Vaďury.

 

VESELÍ NAD MORAVOU – SOKOL ALBRECHTIČKY      21:18 (10:10)

 

Dne 5.5.2013 jsme sehráli další utkání 2.ligy národní házené v domácím prostředí, proti tradičnímu soupeři z Albrechtiček.

Do utkání nastoupilo mužstvo v sestavě brankař Pejša – obrana Matuška, Vaďura, Václavík – útok Fišer, Malovaný, Fojtík. Již od začátku utkání dominovaly hlavně oba útoky. Domácí se uvedli krásnými brankami, na něž hosté odpověděli vzápětí také vždy brankou a tak ve 13 min. byl stav 5:4 pro domácí. Do hry se zapojil i Menšík. Útok dál pokračoval v dobrém výkonu a po pár chybách Albrechtiček jsme v 22. min. vedli už 10:7. Potom však nastal útlum v našem útoku, kdy jsme začali neproměňovat šance, čehož soupeř využil a do poločasu srovnal na 10:10.

Do druhého poločasu vyměnil na obraně Matušku, Bauer. Hra pokračovala opět ve stejném duchu, kdy dominovali stále útoky. Velké potíže pro soupeře znamenal náš útok, především Fojtík. Obrana jej zastavovala většinou pomocí faulů ze zadu, které rozhodčí dlouho trestal jen tresty, ale v 16.min. 2 poločasu se konečně odhodlal vyloučit obránce hostů.  Od této chvíle, kdy bylo skóre 15:15, začali být hosté velmi nervózní a my jsme šli do vedení 18:16. V závěru přesilovky, hosté špatně vystřídali, takže museli hrát dál v oslabení. V této době nám konečně začala hrát i obrana a získala potřebné míče. Udržovali jsme náskok. V této fázi navíc došlo k potyčce mezi Fišerem a obráncem Albrechtiček, kdy byli následně oba vyloučeni. V tuto dobu jsme již proti značně rozhozenému soupeři s přehledem kontrolovali hru a stanovili konečné skóre na 21:18 pro Veselí.

Střelci našich branek : Fojtík 10, Malovaný 7, Fišer 3, Menšík 1. Utkání dobře řídil rozhodčí Václavík z Jihlavy.

 

SK NH Veselí nad Moravou  - Sokol Rokytnice 20:20 (11:10)

 Dne 12.5.2013 jsme na našem hřišti hostili celek Sokola Rokytnice, který společně s Dobruškou usiluje o návrat do 1. Ligy. Utkání příliš nepřálo počasí, a tak zápas probíhal za neustálého deště.

Do utkání jsme nastoupili aktivně, především Jenda Fišer se na úvod prezentoval 3 pěknými brankami, a tak jsme v 7 min. vedli 3:1.  I následující momenty patřili našemu mužstvu, kdy dobře chytal Pejša a dobře hrála i obrana. V útoku se střelecky chytili i ostatní útočníci, a tak v 15 min. jsme vedli už 6:2. Zde přišla první krize, kdy jsme za sebou ztratili 3 míče technickými chybami, ale soupeř zatím moc netrestal, proto jsme v 22 min. vedli 10:6, o což se zasloužil především 3 brankami Fojtík. Od 22 min. nastalo však, podobně jako v minulém zápase s Albrechtičkami, v útoku trápení. V 25 min. hosté snížili na 10:8, a do konce poločasu pak trpělivou hrou i na rozdíl jedné branky 11:10.

Na začátku druhého poločasu soupeř ihned vyrovnal a od této chvíle byla hra velmi vyrovnaná. V 36 min. za stavu 13:12 pro Veselí, chytil Pejša pokutový hod, ale vzápětí špatná rozehrávka znamenala opět srovnání na 13:13. Od této chvíle nás útok Rokytnice přehrával, nepomohlo ani časté měnění sestavy na obraně, včetně nasazení Pavla Daněčka. Naštěstí náš útok, především Fojtík s Fišerem, taktéž obranu hostí řádně provětrával a tím udržoval vyrovnané skóre. Ve 41 min. šli hosté poprvé do vedení, a to 14:15. Od této chvíle jsme neustále dotahovali jejich jednobrankové vedení. Utkání vyvrcholilo v posledních dvou minutách, kdy šli nejprve hosté do vedení 20:19 a naši útočníci poté nedali gól. Dobře hrající soupeř tak měl necelou minutu před koncem možnost zvýšit na rozdíl 2 branek, ale zcela zbytečným útočným faulem, přišel o balón a faulujícího hráče, který byl po zásluze za tento faul vyloučen. Dostali jsme se tedy s míčem na brankoviště Rokytnice, která 10 vteřin před koncem přerušila hru ve svém  brankovišti, a snažila se zdržet rozehrání situace, aby vypršel čas, což však dobře pískající rozhodčí Ziegler z Brna, ohodnotil druhou červenou kartou a čas za zdržování nastavil zpět na 10 vteřin do konce. Naši útočníci dobře rozehráli a Jenda Fišer, střelou z dálky, srovnal 2 vteřiny před koncem na konečných 20:20. V závěru ještě dostal Petr Bauer taktéž červenou kartu za zdržování, ale na skóre se již nic neměnilo. Remíza byla pro obě velmi dobře hrající mužstva spravedlivá. Z našeho mužstva zaslouží pochvalu především útočníci Fojtík a Fišer, kteří se dokázali vypořádat s mokrým míčem a zatížili konto Rokytnice dohromady 17 brankami.

Sestava: Pejša  -  Václavík, Bauer, Matuška, Daněček  - Fojtík 8, Fišer 9, Menšík 2, Malovaný 1.

 

Sokol Dobruška – SK NH Veselí n.Mor.

                     18 : 22 / 8 :11/

 

Sestava:Pejša Tomáš

Vaďura,Matuška,Bauer

Václavík,Šimek

Fojtík/13/,Malovaný/6/,Fišer/3/

Pechal

 

Veselí podalo vynikající a zkušený výkon proti vedoucímu družstvu druhé ligy.Hned od začátku si hosté vypracovali třígólový náskok,který zkušeně udržovali až do konce utkání.Na začátku druhé půle domácím se sice podařilo korigovat výsledek,ale hosté rychlými protiútoky opět navýšili skóre a výsledek si už pohlídali až do konce utkání.K nejlepším hráčům na hřišti patřil kapitán Pavel Fojtík,který doháněl domácí brankaře k zoufalství.

 

 

Sokol Podhorní Újezd – SK NH Veselí n.Mor.

                             24 : 23   /15 : 9/

 

SESTAVA:Pejša Tomáš

Vaďura,Matuška,Bauer

Václavík,Šimek

Fojtík/7/,Malovaný/10/,Fišer/3/

Pechal/3/

 

V nedělním zápase proti Podhornímu Újezdu se už Veselí tolik nedařilo.Hlavně v prvém poločase Veselí podalo slabý výkon ve všech řadách a tím dopomohlo soupeři,který si vybudoval až šesti gólový náskok.Do druhého poločase hosté nastoupili ve změněné sestavě,kde Bauera na obraně vystřídal Šimek a v útoku se místo Fišera objevil nestárnoucí Jirka Pechal.Veselí se podařilo minutu před koncem srovnat skóre ,na rychlí gól soupeře už nestačili odpovědět,i když měli k dobru trestný hod po ukončení zápasu,který bohužel Pavel Fojtík neproměnil.Velký problém naši obraně i brankaři dělal ostrostřelec Patrik Bajer,který nám nastřílel 15 gólů.Pokud by Veselani hráli v prvém poločase,jak zahráli ve druhém mohli si připsat vítězství i v neděli. 

 

Sokol Kokory – SK NH Veselí n.Mor.

                 20 :21  /11:14/

 

 

 

SESTAVA:Pejša Tomáš

Vaďura,Václavík,Bauer,Matuška

Fojtík/11/,Fišer/7/,Malovaný/3/

Menšík

 

 

Dva rozdílné poločasy zahráli veselani na půdě posledního družstva v tabulce.Celkem po bezchybné hře útoku a celkem dobře hrající obraně v prvém poločase ,se obrázek hry ve druhé části naprosto otočil a Veselí jen díky proměněnému trestnému hodu po ukončení zápasu  utrpělo vítězství.Domácí i když jsou na posledním místě překvapili disciplinovaným přístupem a velmi přesnou střelbou,ve druhém poločase je taky podržel exligový brankař Matuška,i když mu k tomu dopomohli nepřesně střílející útočníci Veselí.Pochvalu zaslouží kapitán Pavel Fojtík,který dřel i když se zrovna nedařilo,naopak asfaltový povrch asi nesvědčí útočníkovi Petru Malovanému.Nejlepším hráčem Veselí byl vyhlášen brankař Tomáš Pejša,který se blýskl několika pěknými zákroky.Velmi dobře odpískal utkání pan Aleš Liška z Plzně.

 

SK Veselí n.Mor. – Jiskra Humpolec

22 : 21  /12:10:

 

SESTAVA:Pejša Tomáš

Bauer,Vaďura,Václavík,Šimek,Finfera

Fojtík/9/,Malovaný/3/,Fišer/9/

Menšík/1/

 

V deštivém počasí porazilo Veselí na domácí půdě Humpolec,který se nachází v pásmu sestupu.Z Veselí zahrál nejlépe Fojtík,kterého dobře doplňoval Fišer.Veselí si zbytečně špatnou střelbou a nedůslednou obranou ve druhém poločase zkomplikovalo vítězství,které muselo potvrdit až v posledních sekundách zápasu.

 

SK Veselí n.Mor. – Autonot Jihlava

23 :16  /12:10/

SESTAVA:Pejša Tomáš

Vaďura,Bauer,Václavík,Šimek,Finfera

Fojtík/6/,Malovaný/7/,Fišer/6/

Menšík/4/

 

Veselí v nedělním utkání porazilo družstvo z Vysočiny.O vítězství rozhodli domácí ve druhém poločase,kdy soupeře přehráli ve všech řadách a s přehledem zvítězili,když ke konci již předváděli útočnou exhibici.Tímto si zajistili čtvrtou příčku v tabulce,kdy jim na třetí místo chyběl jen jeden bod.Za posledních pět let je to nejlepší umístění ve druhé lize,bohužel v neděli se bude konat mimořádná výroční schůze,kde se bude jednat o dalším fungování oddílu z důvodů nedostatku finančních prostředků,kterých je rok od roku méně a náklady se na rozdíl zvyšují.

 

Tabulka střelců II. Ligy sk. B. – ročník 2012/2013

 

 

1. Bajer Patrik (Podhorní Újezd).................. 208

2. Šafář Martin (MS Brno).......................... 203

3. Fojtík Pavel (Veselí n. Mor.)................ 137

4. Džujík Petr (Kokory).............................. 127

5. Kubáček Jan (Pustějov).......................... 124

6. Černý Martin (Dobruška)........................ 122

7. Malovaný Petr (Veselí n. Mor.)............ 118

8. Kobolka Martin (Albrechtičky).................. 112

9. Zlámal Radek (Rokytnice)....................... 104

10. Gálik Jiří (Jihlava)................................ 104

.

.

.

19. Fišer Jan (Veselí n. Mor.).................. 90

36. Menšík Robin (Veselí n. Mor.)............ 54

68. Provazník Kamil (Veselí n. Mor.)........ 8

77. Školud Jakub (Veselí n. Mor.)............ 4

80. Pechal Jiří (Veselí n. Mor.)................ 3

90. Bureš Jakub (Veselí n. Mor.)............. 2

91. Václavík Tomáš (Veselí n. Mor.)......... 1