DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 28.09.2016 08:53:30 

SK NH Veselí nad Moravou

Komentáře k utkáním 2014/2015

SK NH Veselí nad Moravou – TJ Stará Ves n. Ondřejnicí

21:12 (10:6)

 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Burša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Vaďura Pavel, Bauer Petr, Šimek Vojtěch, Kolář Vojtěch, Kuchařík Michal, Matuška Jakub

Útočníci: Fojtík Pavel /4/, Malovaný Petr /8/, Fišer Jan /5/, Bureš Jakub /1/, Hanák Jan, Provazník Kamil /3/

Trenér: Nejezchleba Jiří Vedoucí družstva: Knebel Karel

 

Za velmi horkého počasí otevřel ve 4. minutě skóre Malovaný. V 8. minutě snižovali hosté na 3:1, kdy o tři minuty později jsme zvyšovali na 4:1. Ve 13. minutě po rychlém brejku jsme byli ve vedení 5:2.

Poté dokázali hosté snížit na 5:4, ale Provazník z trestného hodu zvyšoval na 6:4 a vzápětí po dalším rychlém útoku již na 7:4. Ve 27. minutě byl stav 8:5 a poločas skončil 10:6 pro Veselí.

Skóre druhého poločasu otevřel opět Malovaný brankou na 11:6. V 35. minutě chytil brankář Pejša pokutový hod, a tak hosté snižovali až v 38. minutě na 13:7. Po dobré hře celého družstvajsme ve 40. minutě vedli již 15:7.

Poté nastoupil náš mladý útok, kde sice ve 42. minutě Provazník zvyšoval na 16:8, ale poté následovala velmi nevýrazná hra našeho mladého útoku, což si vyžádalo střídání za stavu 16:10 ve 46. minutě.

Na hřiště se dostala i kompletní druhá obrana, kdy v 52. minutě Jenda Fišer zvyšoval na 18:10 a po krásné akci v 58. minutě jsme zvýšili na 20:11. V tuto dobu debutoval na hřišti i obránce Vojta Kolář. Skóre uzavřel v 60. minutě Bureš a Veselí porazilo Starou Ves 21:12 a rozloučilo se tak se sezonou 2014/2015.

Utkání řídil rozhodčí Šimice z Plzně.

 

SK NH Veselí nad Moravou – Sokol Albrechtičky

20:7 (10:4)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Vaďura Pavel, Bauer Petr, Kuchařík Michal, Matuška Jakub, Šimek Vojtěch

Útočníci: Fojtík Pavel /2/, Fišer Jan /3/, Malovaný Petr /6/, Provazník Kamil /3/, Hanák Jan /4/, Bureš Jakub /2/

Trenér:Nejezchleba Jiří Vedoucí družstva: Knebel Karel

 

Za krásného letního počasí jsme v předposledním utkání přivítali na svém hřišti Albrechtičky. Skóre ve 3. minutě otevřel Malovaný brankou z trestného hodu. Poté Fojtík z rychlého protiútoku zvýšil na 2:0 a po dvou krásných zákrocích brankáře Pejši v 5. minutě po překrásné střele Fišera jsme vedli již 3:0. V 10. minutě jsme již vedli 5:0. Hosté vstřelili svou první branku až ve 12. minutě, kdy snižovali na 5:1. Poté v 17. minutě bylo skóre 6:2 a ve 20. minutě 7:3. V tuto dobu se již na hřišti prezentoval domácí dorostenecký útok, který brankou Hanáka ve 27. minutě stanovil poločasové skóre 10:4 pro Veselí.

Hosté sice z prvního útoku ve druhém poločase snížili na 10:5, ale Malovaný ihned z protiútoku zvýšil na 11:5. Následovala vynikající hra celé obrany i brankáře Pejši, kdy i velmi dobře hrající útok skvěle zahraným ofsajdem v 36. minutě zvyšoval na 13:5. V tuto dobu se opět na hřiště dostal náš mladý druhý útok, který se sice často dostával do zakončení, ale šance neproměňoval. Na hřišti se objevoval i zbytek obrany, který spolu s brankářem Pejšou držel soupeře na uzdě a nedovolil mu skórovat. Ve 47. minutě jsme vedli již 15:6, když se probudil i náš mladý útok a do konce utkání zvýšil skóre na konečných 20:7. Utkání řidil rozhodčí Šimice z Plzně.

 

Sokol Kokory – SK NH Veselí nad Moravou

14:17 (4:8)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš ,Bauer Petr ,Šimek Vojtěch, Vaďura Pavel,Kuchařík Michal

Útočníci: Fojtík Pavel /6/, Malovaný Petr /6/, Fišer Jan /4/, Provazník Kamil /1/, Bureš Jakub, Hanák Jan

Trenér a vedoucí družstva: Nejezchleba Jiří

 

KNH MS Brno – SK NH Veselí nad Moravou

17:20 (10:7)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Bauer Petr, Šimek Vojtěch, Vaďura Pavel, Kuchařík Michal, Matuška Jakub

Útočníci: Fojtík Pavel /11/, Malovaný Petr /4/, Fišer Jan /4/, Provazník Kamil /1/, Hanák Jan, Bureš Jakub

Trenér a vedoucí družstva: Nejezchleba Jiří

 

Veselí mělo velmi těžkou sobotu,neboť v jeden den museli za úmorného vedra odehrát dvě těžké mistrovské utkání.
Nejprve v deset hodin nastoupili na půdě ambiciózních Kokor.V tom to utkání veselanům vyšel začátek a celý první poločas,který vyhráli o čtyři branky. Velmi dobře hrála obrana,která se  za úmorného vedra střídala pravidelně a všichni zaslouží pochvalu.Ve druhém poločase Kokory začaly díky vynikajícímu exligovému Horákovi Veselí přehrávat a postupně korigovat výsledek.Navíc veselskému útoku docházely síly,jelikož náhradní útočníci zápas psychicky nezvládali, a tak byli takřka nepoužitelní.Přesto díky taktické hře ke konci zápasu a dobrým zákrokům brankaře Pejši, veselané výhru ubránili.
Odpoledne nastoupili na hřišti 1.NH Brno proti MS Brno,která měla ještě teoretickou naději na postup do nejvyšší soutěže.Začalo se za velkého vedra, kde u obou mužstev dominovaly hlavně útoky, kdy za veselí se střelecky dařilo hlavně Fojtíkovi a na druhé straně Šafářovi.Ke konci Veselí zaváhalo a domácí šli do kabin s třígólovým náskokem.Ve druhém poločase Veselí hru ještě více vyhecovalo a to mělo za následek srovnání skóre a navíc po chybě obrany se Malovaným hosté dostali do vedení.Následovalo vyloučení obránce Brna,které se podařilo rychlými protiútoky potrestat, a tak se Veselí podařilo jít do náskoku až o 3 branky.Ke konci byl ještě vyloučen Fišer za faul na brankaře,ale to už si Veselané s přehledem uhlídali.Škoda, že mladým útočníkům se nedařilo ani v Brně, a tak prakticky oba zápasy jsme museli odehrát ve třech útočnících. Nicméně za sobotní výkony a obětavost zaslouží celý kolektiv velkou pochvalu.

 

Sokol Osek n.B.-SK NH Veselí nad Mor.  

 15:21  /8:14/

 

 

SESTAVA:Pejša,Provazník
Václavík,Šimek,Bauer,Vaďura
Malovaný/7/,Fojtík/5/.Fišer/5/,Provazník/4/
 
Za krásného letního počasí veselané vyhráli na půdě Oseku,který stále bojuje o body potřebné k záchraně ve II.lize.Začátek utkání byl vyrovnyný a to hlavně dobře hrajícím útokům a chybujícím obranám a brankařům.V polovině poločasu po prostřídání obrany se veselská obranná hra zlepšila a tak Veselí šlo až do sedmibrankového náskoku a to ještě Kamil Provazník neproměnil pokutový hod.Ve druhé půli Veselí již udržovalo dostatečný náskok a dovedlo zápas do vítězného konce.To již se na hřišti neobjevoval kapitán Pavel Fojtík,kterého nahradil Kamil Provazník,neboť domácí obrana hrála velmi tvrdě až zákeřně a hrozilo nebezpečí zranění.Ve druhém poločase se taky blýskl několika pěknýmy zákroky brankář Tomáš Pejša.

 

 

SK NH Veselí nad Moravou – Sokol Ostopovice

22:12 /10:6/

 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Provazník Zdeněk

Obránci: Bauer Petr, Václavík Tomáš, Vaďura Pavel, Kuchařík Michal

Útočníci: Fišer Jan /3/, Fojtík Pavel /6/, Malovaný Petr /5/, Hanák Jan /3/, Provazník Kamil /5/

Trenér: Nejezchleba Jiří Vedoucí družstva: Bauer Lubomír

 

Veselí na domácím hřišti hostilo poslední družstvo v tabulce – Sokol Ostopovice. Začátek utkání postavení obou celků neodpovídal, protože domácí přistoupili k utkání velmi nervózně a hosté velmi pěknou kombinační hrou se ujali vedení 2:0 a posléze 3:1.

Do konce poločasu domácí hru vyrovnali a začali se prosazovat i střelecky, takže o poločase byl stav o čtyři branky pro Veselí.

Ve druhém poločase Veselí zvýšili svůj náskok, což umožnilo ke konci utkání prostřídat všechny hráče ze střídačky.

I když Veselí zvítězilo rozdílem 10 branek, lze pochválit jen brankáře Tomáše Pejšu, poněvadž celé družstvo se po celé utkání neodstalo do optimálního tempa.

Jiskra Humpolec – SK NH Veselí nad Moravou

12:11 (4:6)

 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Provazník Zdeněk

Obránci: Vaďura Pavel, Václavík Tomáš, Bauer Petr, Šimek Vojtěch

Útočníci: Fojtík Pavel /5/, Fišer Jan /1/, Malovaný Petr /2/, Provazník Kamil /3/, Bureš Jakub, Hanák Jan

Trenér: Nejezchleba Jiří Vedoucí družstva: Maxera Milan

 

V dalším kole druholigové soutěže zajížděli Veselené na hřiště druhého týmu tabulky – Jiskry Humpolec. Do utkání vstoupili lépe Veselené, kterým na začátku utkání výborně fungovala obrana i útok, a tak jsme již v 10. minutě vedli 5:1.

Poté však veselský útok přestal střílet branky, čehož soupeř využil a snížil naše vedení na 5:4. Tři minuty před koncem poločasu veselský kapitán Fojtík vstřelil branku a stanovil poločasový výsledek na 6:4 pro Veselí.

Skóre druhého poločasu sice otevřel Humpolec, ale Fojtík z následujícího útoku vstřelil branku na 7:5.

Poté však vstřelil domácí útok dvě branky za sebou a vyrovnal na 7:7.

V 38. minutě byl nařízen pokutový hod, ze kterého Kamil Provazník vstřelil branku na 9:8 pro Veselí. O minutu později brankář Provazník chytil pokutový hod a následně Kamil Provazník z trestného hodu zvyšoval na 10:8.

Protože se ale našemu útoku do konce utkání podařilo vstřelit již jen branku a navíc jsme po vyloučení kapitána Fojtíka hráli oslabeni o jednoho hráče, dokázal se domácí tým dostat do těsného vedení 12:11, které již ubránil a zvítězil tak nad naším týmem o jedinou branku.

 

SK NH Veselí nad Moravou – SSK Vítkovice

11:12 (7:6)

 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Provazník Zdeněk

Obrana: Vaďura Pavel, Václavík Tomáš, Bauer Petr, Šimek Vojtěch, Menšík Robin, Kuchařík Michal

Útok: Fojtík Pavel /4/, Provazník Kamil /4/, Fišer Jan/3/, Malovaný Petr, Pechal Jiří, Hanák Jan

Trenér: Nejezchleba Jiří  Vedoucí družstva: Knebel Karel ml.

 

V dalším těžkém domácím utkání jsme přivítali tradičního soupeře z Vítkovic. Skóre utkání otevřel z prvního útoku ve 4. minutě Jenda Fišer. Vítkovice z protiútoku ihned srovnali.

Za drobného deště komplikujícího hru obou útoků zvyšoval Provazník v 8. minutě na 2:1, ale Vítkovice z protiútoku opět srovnali. Poté Fišer z trestného hodu z velkého úhlu překvapil brankáře a zvýšil na 3:2. Následně chytil Pejša vyloženou šanci soupeře a Provazník z pokutového hodu zvýšil na 4:2.

Od 17. minuty nastal krátký útlum našeho útoku, kdy hosté ve 20. minutě snížili na 5:4, ale z trestného hodu jsme ihned kontrovali na 6:4. Ve 27. minutě Vítkovice z trestného hodu srovnali na 6:6, ale Fojtík v čase 28:30 stanovil poločasové skóre na 7:6 pro Veselí.

Ve druhém poločase první branka padla až v 37. minutě, kdy jsme zvýšili vedení na 8:6, ale hosté z protiútoku ihned snížili. Ve 40. minutě Fišer z pokutového hodu zvýšil na 9:7, ale Vítkovice opět snížili na 9:8. Po špatné střelbě Fojtíka Vítkovice z pokutového hodu vyrovnali na 9:9.

Následovala vyrovnaná hra až do 54. minuty, kdy za stavu 10:10 Fišer neproměnil pokutový hod a Vítkovice šli z protiútoku do vedení 11:10. Fojtík sice v 59. minutě srovnal, ale Vítkovice šli minutu před koncem opět do vedení 11:12. Následoval time out domácích, kdy po dobré sehrávce jsme opět stříleli trestný hod na samém konci utkání, který ale Fišer neproměnil a utkání skončilo vítězstvím Vítkovic 11:12.

Utkání řídil rozhodčí Váca z Jihlavy.

 

SK NH Veselí nad Moravou – Sokol Svinov

20:19 (11:10)

 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Provazník Zdeněk

Obránci: Vaďura Pavel, Václavík Tomáš, Daněček Pavel, Kuchařík Michal, Bauer Petr, Menšík Robin

Útočníci: Fojtík Pavel /6/, Malovaný Petr /12/, Fišer Jan /2/, Pechal Jiří, Hanák Jan, Provazník Kamil

Trenér: Nejezchleba Jiří  Vedoucí družstva: Knebel Karel ml.

 

V dalším domácím utkání jsme přivítali na svém hřišti po podzimu vedoucí celek II. ligy Svinov. Utkání otevřel Svinov, ale z protiútoku ihned Fojtík srovnal na 1:1. Následovala velmi dobrá hra útoku Svinova, se kterou se naše obrana nedokázala vyrovnat, a tak jsme v 7. minutě prohrávali 2:4.

V 8. minutě Malovaný snížil na 3:5, ale skvělý útok Svinova neustálá přehrával naši obranu s brankářem, čehož výsledkem byl stav v 11. minutě 4:7.

V tuto dobu nastoupil do branky veterán Zdeněk „Hugo“ Provazník, který dobrým výkonem přispěl k vyrovnání stavu v 16. minutě na 7:7. Ve 20. minutě jsme šli brankou Fojtíka poprvé v utkání do vedení 8:7, ale z protiútoku hosté opět srovnali. Po dalším vynikajícím zákroku brankáře Provazníka jsme šli ve 26. minutě do vedení 10:9, ale hosté opět z protiútoku srovnali na 10:10. Skóre prvního poločasu uzavřel ve 28. minutě hezkou brankou Malovaný a stanovil poločasové skóre na 11:10 pro Veselí.

Do druhého poločasu jsme šli s cílem ihned navýšit vedení, což se nám nepodařilo, protože Tománek ze Svinova srovnal první brankou ve druhém poločase skóre na 11:11.

Poté následovaly chyby na obou stranách a v 38. minutě po hrubém zákroku na Fojtíka, který zůstal na chvíli otřesen, zvýšil Fišer z pokutového hodu v 38. minutě na 12:11. Hosté kontrovali a ihned srovnali na 12:12. Poté následovala vyrovnaná hra obou mužstev, kdy jsme neustále chodili do jednobrankového vedení, ale soupeř ihned z protiútoků srovnával.

Třicet vteřin před koncem Svinov srovnal na 19:19, následoval time out domácích, po němž po dohodnuté strategii byla sehrána situace, který vyústila v trestný hod po čase, ke kterému se postavil nejlepší střelec utkání Petr Malovaný a s přehledem rozhodl o vítězství domácích v tomto dramatickém utkání.

Utkání řídil rozhodčí Váca z Jihlavy.

 

SK NH Veselí nad Moravou – Sokol Podhorní Újezd

22:19 (12:7)

 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Pechal Patrik

Obránci: Vaďura Pavel, Václavík Tomáš, Bauer Petr, Šimek Vojtěch, Menšík Robin, Kuchařík Michal

Útok: Fojtík Pavel /5/, Fišer Jan /9/, Malovaný Petr /6/, Hanák Jan /2/, Provazník Kamil, Bureš Jakub

Trenér:Nejezchleba Jiří Vedoucí družstva:Knebel Karel

 

Skóre dalšího utkání otevřel v první minutě Jenda Fišer a po velmi dobrém začátku jsme ve 4. minutě vedli 4:0. V 9. minutě nejlepší druholigový kanonýr Bajer snížil stav utkání na 5:1.

Po netaktním odpísknutí rozhodčího ve 13. minutě snížili hosté na 7:3. V 15. minutě zvýšil Fojtík na 8:3, ale z nepřesně nařízeného trestného hodu hosté snížili na 8:4. V 18. minutě se nám podařilo zvýšit na 9:5 a vzápětí Malovaný zvyšoval již na 10:5. Ve 23. minutě Hanák svou první ligovou brankou zvýšil na 11:5. Ve 27. minutě jsme zvyšovali na poločasových 12:7.

Skóre druhého poločasu otevřel Podhorní Újezd brankou na 12:8, ale Fojtík z protiútoku zvýšil opět na pětibrankový rozdíl 13:8. Poté následovala velmi dobrá hra obou útoků, kdy branky padaly střídavě na obou stranách. Ve 45. minutě jsme vedli 19:14, a když vzápětí Fišer proměnil pokutový hod, vedli jsme již 20:14.

Poté ale přišla velmi slabá chvilka našeho útoku, který svou nepřesnou střelbou umožnil soupeři snížit na 20:17. V 53. minutě se konečně naši útočníci probudili a zvýšili na 21:17. Následovala ale opět špatná střelba našeho útoku, kdy se soupeř dokázal přiblížit na rozdíl dvou branek, ale v 57. minutě stanovil konečné skóre 22:19 svou další brankou nejlepší střelec utkání Fišer.

Utkání nepřesně řídil rozhodčí Jurtík z Chropyně.

 

SK NH Veselí nad Moravou – Sokol Dobruška

21:15 (9:6)

 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Pechal Patrik

Obránci: Václavík Tomáš, Menšík Robin /1/, Bauer Petr, Daněček Pavel, Vaďura Pavel, Kuchařík Michal, Šimek Vojtěch

Útočníci: Fojtík Pavel /7/, Provazník Kamil /7/, Fišer Jan /4/, Malovaný Petr /1/, Bureš Jakub /1/

Trenér:Nejezchleba Jiří Vedoucí družstva:Knebel Karel

 

V úvodním jarním utkání jsme na domácím hřišti přivítali družstvo Dobrušky, kdy vedení v utkání se ve 2. minutě ujali hosté. Zpočátku utkání se našim střelcům nedařilo a po sérii neproměněných šancí jsme v 5. minutě srovnali na 1:1.

Po hrubém faulu obrany Dobrušky jsme hráli přesilovku, která se nám však vůbec nevydařila a v 15. minutě jsme prohrávali 3:2. V 17. minutě jsme z trestného hodu srovnali na 3:3, ale Dobruška se z protiútoku ujala vedení 4:3. Vzápětí Fišer srovnal na 4:4 a ve 20. minutě jsme šli poprvé v zápase do vedení 5:4. Poté následovala zlepšená hra celého týmu, hlavně obrany a brankáře a po krásné brance Fojtíka jsme poločas zakončili vedením 9:6.

Skóre druhého poločasu otevřel Provazník brankou z trestného hodu na 10:6. V 38. minutě opět z trestného hodu zvyšoval Menšík na 13:8, V této fázi jsme postupně ovládli hru, když ve 45. minutě jsme vedli již 16:10 a ve 47. minutě zvyšoval Fojtík již na 18:10.

Od této doby se na hřišti objevili i ostatní hráči z lavičky. V 51. minutě zvyšoval Bureš na 19:12, poté ale následovala série nepřesností na obou stranách, kdy v 58. minutě snížila Dobruška na 20:14. Dobře hrající Provazník vzápětí zvýšil na 21:14, ale hosté pár vteřin před koncem utkání snížili na konečných 21:15. Utkání s přehledem řídil rozhodčí Přikryl z Rokytnice.

 

 

Sokol Stará Ves nad Ondřejnicí – SK NH Veselí nad Moravou

16:15 (8:8)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Vaďura Pavel, Mička Kryštof, Finfera Stanislav

Útočníci: Fojtík Pavel /9/, Fišer Jan /3/, Menšík Robin /3/, Malovaný Petr, Provazník Kamil

Trenér: Nejezchleba Jiří

 

Podzimní část druholigové soutěže zakončili Veselané na hřišti loni ještě prvoligové Staré Vsi nad Ondřejnicí. I když se hrálo za mnohem přijatelnějších podmínek než v Albrechtičkách, od začátku utkání útoky obou družstev vyprodukovaly množství technických chyb.

Domácí hráli pohlednou házenou zakončovanou rychlými akcemi, na které náš útok dokázal rychle reagovat, a tak byl stav do poločasu 8:8.

Naši útočníci problémy s proměňováním trestných hodů, a tento nešvar se přenesl i do druhého dějství, kdy se nám nepodařilo zachytit nástup domácího celku. Díky střelecké impotenci jsme v 46. minutě prohrávali 12:8 a až poté dal Fojtík první branku Veselanů v druhém poločasu. Na tuto branku ale domácí odpověděli dvěma rychlými brankami a v 50. minutě tak vedli 14:9!!!

Poté se však veselský útok vzchopil a díky čtyřem vybojovaným míčům obrany po sobě snížil na 14:13! Minutu před koncem byl stav 16:15 a míč měl v držení náš útok, který utkání dohrál do trestného hodu po čase. Ten se však Malovanému nepodařilo proměnit v branku, a tak Veselané podlehli Staré Vsi o jedinou branku. V utkání se nedařilo našemu útoku, který neproměnil spoustu brankových příležitostí, a tak ani závěrečný finiš nepřinesl zisk ani jednoho bodu. Obě víkendová utkání řídil rozhodčí Paško z Ostravy.

 

Sokol Albrechtičky – SK NH Veselí nad Moravou

6:9 (3:5)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Daněček Pavel, Václavík Tomáš, Vaďura Pavel, Finfera Stanislav

Útočníci: Fojtík Pavel /4/, Fišer Jan /2/, Menšík Robin /3/, Malovaný Petr, Provazník Kamil

Trenér: Nejezchleba Jiří

 

V sobotním odpoledni zavítali Veselané na hřiště tradičního účastníka druhé ligy – Sokolu Albrechtičky. Stav hřiště i míče, který domácí tým nachystal na hru, naznačoval, že pohledná házená nebude pravděpodobně k vidění. Od prvních minut utkání měli útočníci obou družstev velký problém s mokrým míčem a i když se snažili o co nejjednodušší způsob hry, byla k vidění řada nepřesností.

Naše obrana včetně brankáře Pejši od začátku držela naděje Veselanů, a tak jsme o poločasu odcházeli do šaten za stavu 5:3 pro Veselí.

Druhý poločas začal veselský útok velmi dobře a kapitán Fojtík třemi brankami v řadě vytvořil již pětibrankový náskok. Mezitím brankář Pejša vychytal pokutový hod soupeře, a tak mužstvo směřovalo k důležitému vítězství. A protože domácí družstvo vstřelilo první branku druhého poločasu až v 18. minutě, utkání skončilo vítězstvím Veselí 9:6.

Mužstvo podalo bojovný výkon, pochvalu zaslouží především velmi dobře chytající brankář Pejša.

 

SK NH Veselí nad Moravou – KNH MS Brno

19:17 (11:7)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš, Provazník Zdeněk

Obránci: Václavík Tomáš, Vaďura Pavel, Matuška Jakub, Šimek Vojtěch, Daněček Pavel

Útočníci: Fojtík Pavel /7/, Malovaný Petr /7/, Provazník Kamil /3/, Fišer Jan /2/

Trenér: Nejezchleba Jiří Vedoucí družstva: Knebel Karel

 

Za hezkého počasí jsme se v posledním domácím utkání podzimní části sezony utkali s Moravskou Slavií Brno, kdy skóre zápasu otevřel již v první minutě domácí Fojtík. Velmi dobře pracovala obrana s brankářem, a tak hosté vstřelili svou první branku až ve 4. minutě, kdy snížili na 3:1.

V 8. minutě Malovaný svou třetí brankou v zápase zvýšil naše vedení na 5:1 a naše mužstvo dále pokračovalo v dobré hře, výsledkem čehož bylo ve 12. minutě vedení 6:2. V 15. minutě stříleli hosté pokutový hod, na který se v bráně objevil nestárnoucí Zdeněk „Hugo“ Provazník, který tímto zápasem uzavřel svou aktivní hráčskou kariéru, ale jeden z nejlepších ligových střelců a reprezentant Moravy Martin Šafář mu nedal šanci a snížil na 7:4. Dále následovala vyrovnaná hra do konce poločasu, který skončil naším vedením 11:7.

Druhý poločas začal z obou stran velmi opatrně. První branka padla až v 35. minutě po naší první střele z venku v zápase, kdy Malovaný zvýšil na 12:7. Opět následovala vyrovnaná hra, kdy ve 42. minutě byl stav 15:11 pro Veselí. V těchto fázích utkání se našemu útoku přestalo dařit, opět začal trefovat tyčky a ne zrovna optimální výkon podávala obrana, která si nedokázala poradit s výborně hrajícím Šafářem. V 53. minutě, kdy jsme vedli 17:15, jsme ztratili míč, ale Daněček skvělým zákrokem eliminoval rychlý protiútok Brna, čehož jsme ovšem v útoku nevyužili, soupeř stáhl na rozdíl jediné branky, ale naštěstí v 55. minutě obrana vybojovala velmi důležitý odražený míč a Fojtík dokázal zvýšit na 18:16. V dramatické koncovce jsme byli šťastnější a v utkání zvítězili 19:17. Mužstvo podalo dobrý výkon v prvním poločase, ale druhý poločas se nám nevyvedl a byl pro všechny velkým zklamáním.

 

SK NH Veselí nad Moravou – Sokol Osek nad Bečvou

21:14 (11:8)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Daněček Pavel, Bauer Petr, Vaďura Pavel, Matuška Jakub, Finfera Stanislav

Útočníci: Svitálek Jakub /1/, Fojtík Pavel /11/, Fišer Jan /4/, Malovaný Petr /4/, Bureš Jakub /1/

Trenér: Nejezchleba Jiří  Vedoucí družstva: Knebel Karel

 

V dalším domácím utkání se vedení ujali hosté, ale Veselané z rychlého protiútoku  dokázali srovnat na 1:1. Následovala hra plná nepřesností, kdy ve 12. minutě jsme se brankou z pokutového hodu ujali vedení 4:3 a poté v 15. minutě krásnou brankou z 8 metrů zvyšoval Jenda Fišer už na 6:3.

Mužstvo v těchto fázích podržel několika zákroky brankář Pejša. V 19. minutě jsme vedli už 8:4. Následovala však špatná střelba našeho útoku, čehož hosté využili a ve 24. minutě snížili na 8:6. Dvěma rychlými brankami jsme ve 26. minutě odskočili na 10:6. Poločas skončil 11:8 pro Veselí.

Ve druhém poločase byla ze začátku hra opět vyrovnaná. V 34. minutě nejlepší hráč utkání Fojtík zvyšoval na 13:9 a tentýž hráč v 39. minutě svou další brankou na 15:10. Následovala opět pasáž nepřesností, kdy ve 47. minutě jsme vedli 16:10. Po dlouhé době v 48. minutě vstřelili branku i hosté a snížili na 16:11. V 50. minutě z trestného hodu dorostenec Bureš zvýšil na 17:11 a z brejk poté Malovaný už na 18:11.

V 53. minutě chytil Pejša pokutový hod, ale odražený míč získali hosté a snížili na 18:12. Utkání jsme si poté již pohlídali a skončilo vítězstvím Veselí 21:14. Utkání řídil rozhodčí Maiwalder z Ostopovic.

 

SK NH Veselí nad Moravou – Sokol Kokory

20:11 (9:6)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Vaďura Pavel, Václavík Tomáš, Bauer Petr, Finfera Stanislav, Matuška Jakub, Daněček Pavel

Útočníci: Fojtík Pavel /7/, Malovaný Petr /4/, Fišer Jan /3/, Provazník Kamil /2/, Svitálek Jakub /2/, Menšík Robin /2/

Trenér: Nejezchleba Jiří Vedoucí družstva: Knebel Karel

 

Ve druhém domácím utkání této sezony jsme hostili ambiciózního nováčka druhé ligy – celek Kokor. V utkání jsme se ujali vedení brankou Malovaného 1:0, ale po hezké akci Kokory ihned srovnali na 1:1. Další tři naše útoky skončili na tyči branky hostí, a tak v 8. minutě vedli hosté 3:1. Po prostřídání obrany se naše hra zlepšila a v 16. minutě Jenda Fišer z trestného hodu vyrovnal na 4:4.

Díky dobré hře obrany jsme po brejku Fojtíka zvyšovali ve 24. minutě na 7:6. Rychlá přechodová hra domácího celku slavila úspěch a po další brance z této situace jsme poločas skóre navýšili  na 9:6.

Druhá půle začala dlouhými herními pasážemi hostujícího útoku, kdy nejprve dokázali snížit na 9:7, ale opět rychlým přechodem do útoku jsme dokázali držet krok a postupně i navýšit skóre utkání na 11:7 v 36. minutě. V 45. minutě hosté snížili  na 12:9, ale Malovaný z protiútoku opět navýšil na rozdíl čtyř branek. Následovala vyrovnaná hra obou družstev, kdy dobrý výkon v domácím celku předváděla obrana s brankářem, a tak v 51. minutě jsme byli stále ve čtyřbrankovém vedení 15:11. Velmi dobrým závěrem a opět i za pomoci brejkových situací jsme skóre postupně navýšili až na konečných 20:11. Utkání řídil rozhodčí Maiwalder z Ostopovic.

 

 

Sokol Ostopovice – SK NH Veselí nad Moravou

23:26 (11:13)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Vaďura Pavel, Václavík Tomáš, Finfera Stanislav, Bauer Petr

Útočníci: Fojtík Pavel /11/, Fišer Jan /6/, Provazník Kamil /1/, Malovaný Petr /8/, Svitálek Jakub

Trenér: Nejezchleba Jiří  Vedoucí družstva: Knebel Karel

 

Za hezkého počasí zavítali veselané na hřiště nováčka soutěže z Ostopovic. Začátek utkání byl velmi vyrovnaný. Převládala hra útoků obou družstev a skóre se přelévalo o jednu branku z jedné strany na druhou. Za tyto momenty zaslouží pochvalu útok, který dobrou hrou držel s Ostopovicemi krok. V této fázi utkání se nedařilo naší obraně v čele s brankářem Pejšou. Ve 27. minutě utkání byl stav 11:11. Poté jsme zvýšili na 12:11 a vzhledem k tomu, že Ostopovice svůj poslední útok v prvním poločase nevyužily, dali nám šanci a Fojtík chvíli před koncem poločasu stanovil poločasové skóre na 13:11 pro Veselí.

Ve druhém poločase jsme udržovali dvoubrankové vedení, které se kolem 40. minuty zvýšilo dokonce na čtyřbrankové. V těchto pasážích hry se zlepšila naše obrana, dařilo se brankáři a útok pokračoval v dobré hře. V 50. minutě jsme vedli dokonce o pět branek, ale poté přišel krátký útlum v naší hře, kdy Ostopovice dokonce dokázali snížit na rozdíl dvou branek. Do konce utkání jsme ale Ostopovicím více snížit nedovolili a Veselané si připsali na konto další dva body.

SK NH Veselí nad Moravou – Jiskra Humpolec

23:17 (12:8)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Matuška Jakub, Vaďura Pavel, Finfera Stanislav,Bauer Petr

Útočníci: Fojtík Pavel /11/, Malovaný Petr /7/, Svitálek Jakub /2/, Fišer Jan /2/, Provazník Kamil /1/

Trenér: Nejezchleba Jiří Vedoucí družstva: Knebel V Karel

 

V prvním domácím utkání této sezony jsme za hezkého počasí hostili dosud neporažený celek – Jiskru Humpolec. Ten se hned z prvního útoku ujal vedení 1:0. Vzápětí ale z protiútoku vyrovnával kapitán domácích Fojtík – 1:1. Obě obrany předváděly nesoustředěný výkon, výsledkem čehož byl ve 4. minutě stav 3:3.

Do 10. minuty jsme dvěma rychlými útoky zvýšili skóre na 6:3 pro Veselí. Ve 14. minutě po delším střeleckém výpadku soupeře Humpolec dokázal vstřelit branku na 7:4. V 15. minutě Fojtík svou již šestou brankou v utkání zvýšil na 8:4. Ve 20. minutě jsme již vedli 10:5. Po dobré hře obrany a rychlého útoku Svítálka jsme zvýšili na 11:5. Ve 23. minutě se v obraně po delší době objevil opět Standa Finfera. Humpolec dokázal snížit do konce poločasu na 12:8.

Humpolec aktivní hrou ve 2. poločase snížil ve 35. minutě na 14:11. Z rychlého protiútoku Veselí zvyšovalo na 16:11. Hra se následně přelévala z jedné strany na druhou a ve 45. minutě snižoval Humpolec dokonce na 17:14.

Poté náš útok opět zabral a ve 49. minutě jsme vedli 19:14. V 52. minutě Malovaný zvýšil již na 21:15. Poté sice Humpolec dvěma brankami snížil na 21:17, když předtím Jenda Fišer neproměnil pokutový hod, ale poté z dalšího pokutového hodu stanovil Svitálek konečné skóre na 23:17. Utkání řídil rozhodčí Paško z Ostravy.

 

SSK Vítkovice – SK NH Veselí nad Moravou

17:16 (11:7)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Matuška Jakub, Vaďura Pavel

Útočníci: Fišer Jan /9/, Fojtík Pavel /4/, Malovaný Petr /1/, Provazník Kamil /1/, Svitálek Jakub /1/, Menšík Robin

Trenér: Knebel Karel

 

Do utkání lépe vstoupily Vítkovice, které vstřelili první branku, ale Veselané prostřednictvím Malovaného dokázali vzápětí vyrovnat na 1:1. V 5. minutě vstřelily Vítkovice druhou branku, ale Jenda Fišer střelou z dálky vyrovnal na 2:2.

Poté ale Vítkovice dlouhou hrou na našem brankovišti slavily úspěch, když v 10. minutě vedli již 4:2.

Našim střelcům se opět jako v sobotním utkání přestalo dařit, když neproměnili několik trestných hodů i pokutový hod. Výsledkem tohoto byl v 17. minutě stav 8:3 pro Vítkovice.

V 19. minutě vstřelil Svitálek první branku za Veselí, čímž snížil na 8:4. Poté Vítkovice dobrou hrou udržovali 4 – 5 brankový náskok. Veselané v této pasáži hry nedokázali držet nervy na uzdě, hráči byli podráždění a nesoustředění na hru, což vyústilo ve 27. minutě vyloučením veselského obránce Kuby Matušky. V závěru poločasu jsme korigovali na 11:7.

V poločase si mužstvo vyříkalo vzniklou situaci a do druhého poločasu nastoupil zcela jiný tým. Trpělivou hrou útoku, zlepšenou hrou obrany i brankáře Pejši jsme začali postupně snižovat náskok domácích.

Pět minut před koncem jsme snížili na rozdíl jediné branky 17:16, ale Vítkovice si již vítězství nenechali vzít a za velkého přispění rozhodčího po celý druhý poločas zvítězili 17:16.

Pochvalu za druhý poločas zaslouží Jenda Fišer za proměňování šancí. Stejně tak zaslouží za druhý poločas pochvalu celé družstvo za kvalitní a soustředěný výkon. Škoda, že takto lze hodnotit jen závěrečný poločas druhého utkání tohoto víkendového dvoukola.

 

Sokol Svinov – SK NH Veselí nad Moravou

20:13 (10:8)

 

Sestava:

Brankář: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Vaďura Pavel, Matuška Jakub

Útočníci: Malovaný Petr /6/, Fojtík Pavel /5/, Fišer Jan /2/, Svitálek Jakub, Menšík Robin, Provazník Kamil

Trenér: Knebel Karel

 

V prvním utkání víkendového dvoukola se Veselané utkali s týmem Sokola Svinov, který ještě v loňském roce hrál nejvyšší soutěž.

Skóre utkání otevřel v prvním minutě veselský kapitán Fojtík, ale Svinov vzápětí vyrovnal na 1:1. Ve 4. minutě zvyšoval Fišer na 3:1, ale Svinov vzápětí z pokutového hodu snížil. V 7. minutě se domácí Svinov ujal vedení 5:4 a ve 12. minutě toto vedení navýšil na 7:5.

Bohužel poté následovalo čtrnáct minut, kdy veselský útok nedokázal dopravit míč do branky, a tak ve 26. minutě Veselí prohrávalo již 10:5. V závěru poločasu dokázali Veselané prolomit střelecké trápení a vstřelili domácím tři branky, čímž stanovili poločasové skóre na 10:8 pro Svinov.

Bohužel útoku se nedařilo ani ve druhém poločase, když první branku Veselí v druhém dějství dokázal vstřelit až ve 45. minutě Malovaný, který tímto gólem snižoval stav skóre na 15:9 pro Svinov. Poté však pokračovala střelecká nemohoucnost Veselanů, kteří ve 27. minutě prohrávali již 17:11. Po klidném závěru Veselané podlehli exprvoligovému Svinovu 20:13.

 

Sokol Podhorní Újezd – SK NH Veselí nad Moravou

19:23 (11:11)

 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Provazník Zdeněk

Obránci: Václavík Tomáš, Matuška Jakub, Vaďura Pavel, Mička Kryštof

Útočníci: Fojtík Pavel /13/, Fišer Jan /7/, Provazník Kamil /3/, Svitálek Jakub

Trenér: Provazník Zdeněk

 

Utkání začalo za mírného deště ve 14:00. Začátek utkání se nesl v útočném duchu, kdy dominovaly útoky a vedení se přelévalo ze strany na stranu. Za domácí se prosazoval jako již tradičně Patrik Bajer. V hostujícím útoku, který nastoupil bez zraněného Malovaného, střílel branky především kapitán Veselí Fojtík. Poločas tak skončil nerozhodně 11:11, kdy po čase chytil brankář Pejša trestný hod z prostředu hřiště.

V druhém poločase se výrazně zlepšila hra veselské obrany, kterou podržel několika výbornými zákroky brankář Pejša. Útok držel střelecké tempo, a tak se Veselané dostali ve 45. minutě do dvoubrankového vedení.

Ke konci utkání obrana vybojovala ještě několik míčů a útok navýšil skóre na konečných 23:19.

Celý tým zaslouží pochvalu za bojovnost. Ze střídačky vše řídil Zdeněk „Hugo“ Provazník.

 

Sokol Dobruška – SK NH Veselí nad Moravou

19:16 (8:6)

 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Provazník Zdeněk

Obránci: Matuška Jakub, Vaďura Pavel, Václavík Tomáš, Mička Kryštof

Útočníci: Fojtík Pavel /2/, Fišer Jan /9/, Malovaný Petr /2/, Provazník Kamil /3/, Svitálek Jakub

Trenér: Provazník Zdeněk

 

První poločas utkání nové sezony nevyšel útoku, který se nemohl prosadit na domácího brankáře. Polovinu branek jsme dali ze 6-metrových hodů. Nemohli jsme se prosadit ze hry ani z trestných hodů. Na konci poločasu se nám zranil útočník Malovaný.

Druhý poločas jsme sice stáhli o branku, ale vyrovnat jsme bohužel nedokázali. Ke konci utkání, kdy už jsme hráli vše na vítězství, jsme nakonec obdrželi pár branek a utkání jsme prohráli o tři branky.

V tomto utkání se nedařilo našemu nejlepšímu útočníkovi Fojtíkovi, který svou první branku dal až ve 14. minutě druhého poločasu.